Protest la Primăria Rădăuţi, unde salariaţii nu şi-au primit salariile


Intră acum și în grupul de

Salariaţii din Primăria Rădăuţi vor organiza astăzi, la ora 10, un protest la sediul instituţiei, prefectul Constantin Harasim urmând să meargă în zonă pentru a discuta cu aceştia.

După ce a constatat că problema Primăriei municipiului Rădăuţi nu a fost discutată în şedinţa de Guvern de miercuri, reprezentantul Guvernului în teritoriu a transmis, joi dimineaţă, premierului Victor Ponta o informare despre situaţia de blocaj din acest oraş, care a rămas fără conducere după ce primarul Aurel Olărean este suspendat, fiind arestat la domiciliu, Consiliul local este dizolvat, iar mandatul secretarului Consiliului local s-a încheiat în 27 aprilie.

Harasim (2)

În informare, prefectul a prezentat toate demersurile pe care le-a făcut către Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi Autoritatea Electorală Permanentă. Astfel, Harasim a arătat cum a  solicitat, pe rând, organizarea de alegeri parţiale pentru Consiliul local, iar după ieşirea din termen, găsirea unei soluţii legale pentru numirea, provizoriu, a unui primar şi viceprimar, prin modificarea, prin ordonanţă de urgenţă, a Legii administraţiei publice locale.

Totodată, reprezentantul Guvernului în teritoriu a mai precizat că prin această scrisoare l-a rugat pe premierul Victor Ponta „să dispună cu celeritate rezolvarea acestei probleme de blocaj a municipiului Rădăuţi”.

Potrivit prefectului judeţului Suceava, în prezent blocarea activităţii Primăriei Rădăuţi are repercusiuni pe termen imediat, mediu şi lung asupra salariaţilor, a bugetului, cum ar fi penalităţile, majorări pentru întârzieri la plata angajamentelor, iar cel mai important, faptul că nu se pot asigura serviciile curente care intră în sarcina instituţiei.

Circa 200 de salariaţi ai Primăriei Rădăuţi nu şi-au primit salariile şi există în acelaşi timp probleme şi la Spitalul Municipal care a rămas fără conducere din 10 mai.

 

 


Intră acum și în grupul de