Buget mai mare pentru serviciile medicale pentru anul în curs


Intră acum și în grupul de

Casa de Asigurări de Sănătate Suceava a informat că pentru anul în curs există o creștere de trei procente pentru serviciile medicale, medicamentele și dispozitivele medicale față de bugetul alocat inițial pentru anul 2014. De asemenea, și bugetul alocat în acest an spitalelor din judeţ înregistrează o creştere cu patru la sută, iar bugetul alocat programelor naționale de sănătate este mai mare cu cinci la sută.

CAS Suceava

Potrivit unui comunicat de presă al CAS Suceava, bugetul alocat în anul 2015 pentru servicii medicale, medicamente și dispozitive medicale este în valoare de 334.808.490 lei, cu 3 % mai mare decât bugetul alocat inițial pentru anul 2014.

În același document se mai arată că bugetul alocat în acest an spitalelor din judeţ înregistrează o creştere cu  4% (reprezentand 5,3 milioane lei) faţă de cel alocat inițial în anul 2014.

„Bugetul alocat permite asigurarea finanțării spitalelor până în prima parte a lunii noiembrie, ultima parte a lunii noiembrie și luna decembrie urmând a fi acoperite prin suplimentările/rectificările ulterioare”, a informat purtătorul de cuvânt al CAS Suceava, Anda Sălăgean.

Sălăgean a menționat că pentru programele naționale de sănătate bugetul alocat în acest an, în valoare de 31.679.000 lei, este cu 5 % mai mare decât cel alocat inițial pentru anul 2014.

 


Intră acum și în grupul de