Două masterande ale Facultății de Ştiinţe ale Educaţiei din cadrul USV, premiate de Universitatea din Riga


Intră acum și în grupul de

Două masterande ale Facultății de Ştiinţe ale Educaţiei din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” Suceava au obținut premii importante la cea de-a paisprezecea ediție a conferinței internaționale pentru studenți – „14th International Students Research Conference”. Evenimentul a fost organizat de Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației de la Universitatea din Riga (Letonia).

Potrivit reprezentanților Universității „Ștefan cel Mare” Suceava, în perioada 11 – 15 mai, capitala Leoniei, Riga, a găzduit simultan cea de-a paisprezecea ediție a conferinței internaționale pentru studenți – „14th International Students Research Conference” și cea de-a șasea ediție a Săptămânii Internaționale a Profesorilor, care a avut în acest an ca temă „Internationalization for Well-being”, evenimente la care au participat studenți și profesori din 11 țări.

usv

La conferința Internationalization for Well-being din partea USV au participat decanul Facultății de Științe ale Educației, conf. univ. dr. Otilia Clipa și lector univ. dr. Nadia Serdenciuc, care au prezentat bogata activitate de internaţionalizare academică a FSE din anul 2014, când au fost semnate mai multe acorduri Erasmus+ cu universități precum Universitatea din Klagenfurt (Austria), Universitatea din Riga (Letonia), Universitatea Palacky (Cehia).

De asemenea, la 14th International Students Research Conference, Monica-Ancuța Huțanu și Oltea Hrițcu, masterande la Managementul Instituțiilor Educaționale din cadrul FSE au prezentat lucrări de cercetare specifice domeniului educațional, elaborate sub coordonarea conf. univ. dr. Otilia Clipa și a conf. univ. dr. Doina Schipor.

Masterandele s-au bucurat de aprecierile celorlalţi participanţi, cadre didactice şi studenţi, reprezentanți ai diferitelor universități europene și americane, fiind clasate în topul celor mai bune 10 lucrări din peste 50 care au fost prezentate, după o evaluare riguroasă, care a utilizat un sistem de criterii clare și transparente.

„Decanul Facultății de Psihologie, Pedagogie și Artă a Universității Latvia din Riga, Prof. univ. dr. Indra Odina, a solicitat lucrările studentelor sucevene pentru a fi publicate”, au precizat reprezentanții USV.

Totodată, organizatorii conferinței le-au oferit masterandelor premiile III și V, ceea ce demonstrează calitatea cercetării din domeniul educațional și eforturile pe care le investesc cadrele didactice în pregătirea studenţilor.

„Această competiție la nivel internaţional oferă un feedback constructiv atât studenţilor cât şi profesorilor, arătând care sunt tendinţele de cercetare în domeniu, deschizând oportunităţi de evoluţie ascendentă în plan academic şi de cercetare pentru toţi cei implicaţi.

Pe plan mai larg, participarea delegaţiei sucevene la aceste manifestări cu tradiție pe plan internațional a demonstrat faptul că şcoala din domeniul ştiinţelor educaţiei de la USV este competitivă pe plan naţional şi internațional, studenţii fiind încurajaţi, sprijiniţi şi promovaţi în sensul de a-şi folosi potenţialul maxim de care dispun”, se mai arată într-un comunicat al Universității „Ștefan cel Mare” Suceava.

 


Intră acum și în grupul de