1.000 de lei strânşi din donaţii la Simpozionul „Familia între tradiţie şi modernitate”, organizat de OFSD Suceava. Vezi unde vor merge banii

Organizaţia Femeilor Social Democrate Suceava a organizat vineri, 15 mai 2015, ora 16:30, în City Gallery din incinta Carrefour Shopping City Suceava, simpozionul „Familia între tradiţie şi modernitate”.

Potrivit purtătorului de cuvânt al PSD Suceava, Ioana Irimia, deschiderea oficială a evenimentului i-a aparţinut preşedintei OFSD Suceava, Oana Pintilei,  care a apreciat că “ziua de 15 mai ar trebui să fie pentru noi toţi o ocazie de sărbătoare, de linişte în cadrul fiecărei familii”.

“Sărbătorirea acestei zile are o mare importanţă pentru Organizaţia Femeilor Social Democrate Suceava, care acordă sprijin în mod constant şi contribuie la îmbunătăţirea cadrului social în vederea creşterii rolului familiei în viaţa socială”, a declarat Oana Pintilei.

În continuare, evenimentul a fost moderat de către vicepreşedintele OFSD pe domeniul Educaţie, Mihai Gabriela. Lectorul Univ. dr. Petruţa Rusu a vorbit despre importanţa şi rolul pe care îl are fiecare părinte într-o familie, despre împărţirea responsabilităţilor casnice astfel încât să existe armonie în acel cămin. O altă invitată, medicul Maricela Cobuz, a vorbit despre sănătatea unei familii şi despre combaterea tuturor formelor de violenţă împotriva femeilor, copiilor.

Purtătorul de cuvânt al PSD Suceava a mai precizat că printre invitaţi s-a numărat şi familia Lavric Gavril şi Viorica, din oraşul Gura Humorului, care a împărtăşit participanţilor de la acest simpozion, care sunt reţetele de succes pentru longevitatea unei familii în pragul împlinirii a 56 de ani de căsnicie.

În cadrul simpozionului, a avut loc o expoziţie de fotografii care au surprins familia  între tradiţie şi modernitate.

 “Prin intermediul acestui eveniment prin care s-a celebrat familia, OFSD Suceava a strâns din donaţiile celor peste 70 de participanţi suma de 1000 lei, bani ce vor veni în sprijinul unei familii defavorizate din comuna Adâncata sub formă de alimente şi rechizite necesare celor trei copii aflaţi în întreţinere”, a mai arătat Ioana Irimia.

Ziua de 15 mai a fost declarată “Ziua Internațională a Familiilor” prin rezoluția adoptată la 20 septembrie 1993 de Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite.