Peste 5.600 de absolvenți de liceu din Suceava au fost validaţi în aplicaţia Bacalaureat 2015


Intră acum și în grupul de

În perioada 25 -29 mai au avut loc înscrierile pentru absolvenții claselor a XII-a la Examenul Naţional de Bacalaureat 2015.

BAC

Purtătorul de cuvânt al IȘJ Suceava, prof. Mariana Drumea, a declarat că în această perioadă are loc validarea înscrierilor prin verificarea datelor candidaţilor, iar până în acest moment au fost validaţi peste 5.600 de candidați, dintre care aproximativ 300 sunt din promoțiile anterioare.

„Până în acest moment sunt validaţi în aplicaţia Bacalaureat 2015 un număr de 5603 candidaţi, dintre care aproximativ 300 sunt din serii anterioare. Cifrele pot suferi unele modificări în zilele următoare, pe măsura verificării şi validării înscrierilor”, a spus Mariana Drumea.

La începutul anului școlar 2014-2015, în județul Suceava, erau înscriși aproximativ 7000 de elevi în clasa a XII-a sau a XIII-a.

Probele bacalaureatului 2015 încep în data de 8 iunie 2015 cu evaluarea competenţelor de comunicare în limba română şi continuă până pe 26 iunie cu evaluarea competenţelor digitale şi de comunicare într-o limbă de circulaţie internaţională.

Purtătorul de cuvânt al IȘJ a precizat că pentru aceste probe sunt constituite 40 de centre în liceele din judeţul Suceava.

Probele scrise se vor desfăşura în perioada 29 iunie – 3 iulie, iar pentru organizarea lor IŞJ Suceava a trimis spre aprobare MECŞ un număr de 20 de centre de examen.

„Având în vedere dinamica înscrierii candidaţilor, va fi luată în calcul reorganizarea centrelor în funcţie de numărul candidaţilor înscrişi în diferite zone ale judeţului”, a mai declarat Mariana Drumea.

 


Intră acum și în grupul de