De luni absolvenții de liceu intră în febra examenului de BAC cu proba orală la Limba română


Intră acum și în grupul de

Examenul de Bacalaureat 2015 începe de luni, 8 iunie, cu evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în Limba română.

simulare BAC

Absolvenții de liceu vor primi un text la prima vedere și vor avea de rezolvat două subiecte pe baza textului primit. Elevii vor fi notați cu calificative ce vor certifica nivelul de pregătire. Acestea nu sunt luate în calcul la media examenului de bacalaureat, însă dacă un candidat nu se prezintă la o probă de evaluare a competenţelor orale, el pică automat examenul.

Potrivit calendarului de bacalaureat, absolvenții de liceu vor susține în perioada 8 – 10 iunie 2015 proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română.

În perioada 10 – 12 iunie 2015  va avea loc evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, între 15 – 19 iunie 2015 este programată evaluarea competenţelor digitale, iar între 22 – 26 iunie 2015 va avea loc evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională.

Probele scrise ale examenului de bacalaureat vor începe de pe 29 iunie 2015 cu proba la Limba şi literatura română.

În data de 30 iunie 2015 este programată proba la Limba şi literatura maternă, pe 1 iulie 2015 proba obligatorie a profilului, iar pe 3 iulie 2015 va fi proba la alegere a profilului şi specializării.

Rezultatele vor fi afișate în data de 6 iulie, până la ora 12.00, urmând ca între orele 12:00 – 16:00 să poată fi depuse contestațiile.

Rezolvarea contestațiilor este programată între 7-9 iulie, iar rezultatele finale vor fi afișate în data de 10 iulie 2015.

Potrivit Ministerului Educației, anul acesta vor fi verificate, prin sondaj, înregistrările audio-video din sălile de examen.

Elevii nu au voie să intre în sala de examinare cu rucsacuri, manuale, notițe sau telefoane.

Cei care încalcă regulile sunt dați afară din examen, chiar dacă nu au copiat, și nu mai pot dat BAC-ul până în septembrie 2016.


Intră acum și în grupul de