Elevii suceveni au obținut locul II la etapa interjudețeană a concursului „Cu viaţa mea apăr viaţa”

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al judeţului Botoşani, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean, a organizat marţi, 9 iunie a.c., începând cu ora 10.00, la Baza Sortivă a municipiului Dorohoi, etapa interjudeţeană a concursului cercului de elevi „Cu viaţa mea apăr viaţa”, cu tematică de protecţie civilă.

pompieri cu viata mea apar viata

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, plt.adj. Alin Găleată, la competiţie au participat şase echipaje de elevi, trei din ciclul gimnazial şi trei din cel liceal, de la unităţi de învăţământ din judeţele Botoşani, Iaşi şi Suceava.

„Prin parcurgerea probei teoretice, elevii au arătat că au cunoştinţe referitoare la situaţiile de urgenţă, iar după probele practice tinerii participanţi au demonstrat că nu duc lipsă nici de îndemânare, curaj şi spirit de echipă”, a declarat Găleată.

pompieri cu viata mea apar viata (2)

El a explicat că elevii au trecut prin două probe practice, „Transportul asistat al unui accidentat aşezat pe targă pe distanţa de 50 de metri” şi „Deplasarea cu masca pe figură într-un raion cu obstacole, contaminat.

„Evenimentul s-a încheiat cu festivitate de premiere, în cadrul căreia participanţii au fost felicitaţi pentru cunoştinţele teoretice şi practice, implicarea şi spiritul de fairplay de care au dat dovadă, echipele clasate pe primele locuri fiind recompensate cu diplome şi cupe”, a mai spus purtătorul de cuvânt al pompierilor suceveni.

pompieri cu viata mea apar viata (3)

La faza interjudețeană a concursului „Cu viaţa mea apăr viaţa”, Suceava a fost reprezentată de Şcoala Gimnazială nr.1 şi Colegiul Tehnic „Alexandru Ioan Cuza” care au ocupat locul II.

De asemenea, primul loc a fost adjudecat de reprezentanţii gazdelor, iar judeţul Iaşi s-a clasat pe locul al treilea.

pompieri cu viata mea apar viata (4)

„Acest concurs are un caracter educativ în domeniul situaţiilor de urgenţă şi se organizează în scopul dezvoltării capacităţilor de înţelegere şi de apreciere a pericolelor generate de situaţiile de urgenţă, precum şi în scopul promovării în rândul elevilor a atitudinilor şi comportamentelor corespunzătoare”, a menționat purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, plt.adj. Alin Găleată.