Masterat unic în România despre educaţia emoţională, din toamnă, la USV


Intră acum și în grupul de

Începând din toamnă, la Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” Suceava va funcționa un nou program de masterat, unic în România, intitulat „Consiliere şcolară şi educaţie emoţională”.

universitate interior

Potrivit reprezentanților USV, promovarea noului masterat a început odată cu desfășurarea unui colocviu cu tema „Educaţia emoţională în şcoala românească” ce a reunit actuali și viitori profesori.

„Programul de studii oferă o şansă nouă absolvenților de licenţă care doresc o specializare pe un domeniu ce se înscrie în tendinţele politicilor educaţionale europene. Formarea în domeniul educaţiei emoţionale în combinaţie cu domeniul consilierii şcolare este unică în ţară, propunând un demers inovator la care vor fi invitaţi în calitate de formatori specialişti din universităţi europene partenere şi de la Institutul de Ştiinţe ale Educaţiei”, a declarat conf. univ. dr. Aurora Adina Colomeischi.

Aceasta a mai spus că noul program va asigura accesul la dezvoltarea de competenţe specifice în domeniul educaţiei şi asistenţei psihopedagogice, competenţe ce vor facilita profesarea în domeniul serviciilor educaţionale şi de îngrijire socială, în mediul public sau privat.

„Profesorii care vor aprofunda studiile în domeniul ştiinţelor educaţiei prin specializarea consiliere şcolară şi educaţie emoţională vor fi pregătiţi să facă faţă noilor generaţii de copii şi să le ofere şansa dezvoltării integrale prin adresarea către nevoile cognitive, sociale şi emoționale”, a mai arătat conf. univ. dr. Aurora Adina Colomeischi.

Conform cifrelor de școlarizare propuse de USV pentru anul universitar 2015-2016, la noul program de masterat 5 locuri sunt bugetate.

 


Intră acum și în grupul de