Lucrările scrise la Bacalaureat vor fi corectate în alte județe


Intră acum și în grupul de

Lucrările scrise de la examenul de Bacalaureat vor fi corectate în alte judeţe decât cele în care se susţine examenul, începând chiar din această sesiune, a anunțat Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, potrivit gandul.info.

elevi bac

Sursa citată a mai spus că Sorin Cîmpeanu va da un ordin de ministru pentru ca lucrările să fie evaluate în alte județe.

„Pentru lucrările scrise ne gândim la un sistem pentru a înlătura orice fel de suspiciuni ne gândim să trimitem toate lucrările dintr-un judeţ într-un alt judeţ. Iar alegerea judeţutului în care să fie corectate lucrările să fie făcută într-un proces de selectare transparentă pe de o parte, şi aleator pe de altă parte. Asta nu e foarte uşor din punct de vedere tehnic. În cursul zilei de astăzi ( n.r. marţi) vom lua hotărârea care va trebui să facă obiectul unui ordin de ministru. Există această intenţie fără a însemna că acest lucru înseamnă o lipsă de încredere în sistem ”,  a spus Sorin Cîmpeanu.

Tot gandul.info mai arată că anterior, Vasile Şalaru, secretar de stat pe probleme de învăţământ preuniversitar, a declarat că lucrările scrise ale celor care susţin examenul de bacalaureat ar putea fi strânse la nivelul centrului judeţean şi trimise apoi, într-un alt judeţ, cu ajutorul angajaţilor Jandarmeriei, această procedură fiind întâlnită şi la examenul de titularizare a profesorilor.

Noutatea constă şi în faptul că se propune să aibă loc o tragere la sorţi pentru repartizarea lucrărilor, astfel încât să nu se ştie dinainte judeţul unde vor ajunge lucrările pentru a fi corectate.

„O supraveghere care să nu permită elevilor să se inspire în timpul examenului şi această procedură propusă vor conduce la o evaluare obiectivă a celor care susţin examenul de bacalaureat. Această modalitate de corectare a lucrărilor va elimina posibilitatea ca anumiţi elevi să fie favorizaţi”, a precizat preşedintele FSLI, Simion Hancescu.


Intră acum și în grupul de