Rectorul USV: „Locurile bugetate alocate USV au ajuns, în total, la cea mai mare valoare din istorie”. Vezi care sunt cifrele de școlarizare după ultima suplimentare de locuri


Intră acum și în grupul de

Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava propune pentru admiterea din acest an sute de locuri bugetate, atât pentru studiile de licență, cât și pentru cele de masterat. La sfârșitul lunii martie Ministerul Educației a suplimentat numărul de locuri bugetate pentru instituția de învățământ superior suceveană, deși numărul de locuri la nivel național a rămas constant comparativ cu cel de anul trecut, fiind alocate 50 de locuri pentru studiile de licență și alte 70 de locuri pentru studiile la master. De asemenea, în cursul lunii iunie USV a primit o nouă suplimentare de locuri bugetate pentru licență, masterat și doctorat.

valentin popa

Potrivit rectorului USV, prof. univ. dr. ing. Valentin Popa, numărul locurilor bugetate a fost suplimentat cu 30 de locuri la licență și 20 de locuri la masterat, distribuția acestora pe programe de studiu fiind aprobată de Senatul USV în ședința de joi, 25 iunie.

Totodată, în urma unei vizite efectuate în cursul zilei de vineri, 26 iunie, la Minister, USV a primit o suplimentare de 7 locuri bugetate, cu bursă, la doctorat.

„Astfel, locurile bugetate alocate USV au ajuns, în total, la cea mai mare valoare din istorie: 1130 locuri la licență, 470 locuri la masterat, 37 locuri la doctorat”, a transmis rectorul USV, prof. univ. dr. ing. Valentin Popa.

El a menționat că la aceste cifre se adaugă locurile bugetate pentru moldoveni și alți români din Diaspora, respectiv 117 locuri la licență și 30 de locuri la masterat.

„Este important acum să facem tot posibilul să avem cât mai mulți studenți buni și să dovedim din nou că suntem o universitate preferată de absolvenții de liceu, înmatriculând, ca și în ceilalți ani, cu cel putin 50% mai mulți studenți decât locurile bugetate obținute”, a mai spus prof. univ. dr. ing. Valentin Popa.


Intră acum și în grupul de