Bacalaureat Suceava 2015: Subiectele la proba scrisă la limba și literatura română, pe placul elevilor


Intră acum și în grupul de

Aproximativ 5.900 de elevi suceveni au susținut prima probă scrisă din cadrul examenului de Bacalaureat, sesiunea iunie – iulie 2015,  în 20 de centre din tot județul Suceava.

Absolvenții suceveni s-au declarat mulțumiți de subiectele pe care le-au avut de rezolvat la limba și literatura română, în cele trei ore de examen, şi au apreciat că oricine ar putea lua notă de trecere dacă a învățat materia.

Precizăm că absolvenții profilului Uman au avut de scris un text argumentativ despre rolul scriitorului în societate, dar și un eseu cu tema „Relaţia dintre două personaje într-un roman interbelic”.

„A fost foarte ușor, spre deosebire de subiectele din ceilalți ani. Mă așteptam să cadă poezia, dar am avut de scris un eseu despre relația dintre două personaje. Toate subiectele au fost în regulă. Nu mă așteptam să fie chiar atât de ușor”, ne-a declarat o absolventă a profilului Uman care a susținut examenul la Colegiul Național „Ștefan cel Mare” Suceava.

bacalaureat  (11)

„A fost o probă super ușoară, nu am avut vreo problemă. Am tratat toate subiectele, mă aștept să iau o notă cât mai mare”, a  spus o altă tânără absolventă.

În ceea ce îi privește pe absolvenții profilului Real, aceştia au avut de redactat un text argumentativ despre importanţa sportului și de caracterizat un personaj dintr-o operă scrisă de Ion Creangă, Marin Preda sau George Călinescu.

„A fost destul de bine, mă așteptam să fie mai greu. Mă bucur că nu am primit poezie pentru că era mai greu de abordat. Sper să mă concentrez la următoarea probă pentru că la matematică ține doar de exercițiu și de concetrare în momentul respectiv”, a declarat o absolventă a profilului real de la Colegiul Național „Petru Rareș” Suceava.

bacalaureat  (8)

Potrivit statisticilor Inspectoratului Școlar Județean Suceava, proba scrisă la limba și literatura română a fost susținută de 5891 de candidați din județul Suceava. Totodată, la această testare 210 absolvenți au absentat, iar doi au fost eliminați din examen.

Este vorba despre un tânăr absolvent al Colegiului de Arte „Ciprian Porumbescu” Suceava care a fost prins în timpul examenului cu telefonul mobil asupra sa, după ce acesta a sunat, iar un alt elev de la Liceul Tehnologic „Ion Nistor” Vicovu de Sus a fost eliminat pentru copiat, fiind surprins cu fiţuici.


Intră acum și în grupul de