Elevi merituoși din comunele Ciocăneşti şi Vama, premiați de polițiștii suceveni cu o tabără de vară


Intră acum și în grupul de

Un număr de 25 de copii din comunele Ciocăneşti şi Vama care au obţinut rezultate bune la învăţătură în anul şcolar precedent şi nu au acumulat absenţe de la cursuri au fost recompensați de polițiștii suceveni cu o tabără de vară „Vacanţă Activă – Vacanţă în Siguranţă”.

tabara de vara 1

Potrivit Poliției Județene, cei 25 de copii cu vârste cuprinse între 12 şi 16 ani au participat în perioada 26 iunie – 30 iunie 2015, în comuna Vama, la ateliere şi workshopuri cu tematică preventivă cu participarea poliţiştilor.

„Au fost înmâmnate flyere şi afişe preventive şi au fost proiectate filme educative pe linia prevenirii dispariţiilor de minori, pornografiei infantile pe internet dar şi pe linie de siguranţă rutieră”, se menționează într-un comunicat al IPJ Suceava.

Sursa citată a mai arătat că în data de 29 iunie a fost organizat şi un workshop de promovare a stilului de viaţă sănătos şi de educaţie sanitară. Activităţile au urmărit respectarea de către tineri a unor norme minime de igienă, fiind tras un semnal de alarmă cu privire la pericolul unor boli periculoase precum tuberculoza.

tabara de vara 2

Atelierul a fost condus de Brian Douglas, coordonatorul mai multor activităţi de prevenire şi combatere a tuberculozei dar şi a adicţiilor de tutun, alcool şi drog.

Ulterior, în data de 30 iunie poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii au organizat trei ateliere tematice pe linia siguranţei pe internet, siguranţei rutiere şi prevenirii victimizării minorilor şi abordării situaţiilor conflictuale şi de risc.

„Tinerii au fost implicaţi în jocuri de rol, în învăţare activă prin joc, fiind puse în scenă diverse situaţii cu participarea principalilor elemente specifice laturii judiciare : victimă, autor, martor,  poliţist, avocat , procuror, judecător etc.

Activităţile interactive au prezentat un interes deosebit pentru tineri şi au făcut ca informaţiile cu caracter prevetiv orientate către grupul ţintă să fie mult mai uşor diseminate”, se precizează în comunicatul IPJ Suceava.

Totodată, polițiștii au explicat că în această vară, pe perioada vacanţei, vor desfăşura mai multe activităţi în vederea creşterii gradului de siguranţă a copiilor, dar şi pentru responsabilizarea părinţilor cu privire la comportamentul şi atitudinea adoptată în legătură cu educaţia tinerilor.

tabara de vara 3

Împreună cu asociaţii nonguvernamentale, dar şi unităţi şcolare, poliţiştii de prevenire vor organiza sub deviza „Vacanţă Activă – Vacanţă în Siguranţă” mai multe tabere de vară şi şcoli de vară cu tematică preventivă, beneficiari urmând a fi peste 300 de copii din mediul rural şi urban.

 


Intră acum și în grupul de