(GALERIE FOTO) Mii de persoane la Sfânta Liturghie de la Putna cu ocazia sărbătorii Sf. Ştefan cel Mare

Câteva mii de persoane, printre care s-au aflat credincioşi şi din Ucraina sau Republica Moldova au participat, joi, la mănăstirea Putna la Sf. Liturghie cu prilejul sărbătorii Sf. Ştefan cel Mare oficiată de IPS Pimen Suceveanul Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, de alţi ierarhi precum şi de un sobor de preoţi.

La slujbă au fost prezente şi oficialităţi locale şi judeţene între care preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor, prefectul de Suceava, Constantin Harasim, subprefectul Sucevei, Atanasă Nistor, primarul Sucevei, Ion Lungu, vicepreşedintele PNL pentru regiunea nord est, deputatul Ioan Bălan, deputatul PNL Sanda Maria Ardeleanu, viceprimarul Sucevei Ovidiu Doroftei, primarul comunei Putna, Gheorghe Coroamă, dar şi alte oficialităţi locale.

De remarcat este că preşedintele CJ Suceava, prefectul şi subprefectul, au asistat la slujbă din apropierea intrării în biserica mănăstirii în timp ce grupul liberal din care făceau parte deputaţii Sanda Maria Ardeleanu şi Ioan Bălan, primarul din Putna, Gheorghe Coroamă sau viceprimarul Sucevei Ovidiu Doroftei s-au poziţionat mai aproape de zona de intrare în mănăstire, iar primarul Ion Lungu, a stat la distanţă de cele două grupuri.

După slujba religioasă, a fost organizată o paradă militară, iar oficialităţile au depus coroane de flori la mormântul lui Ştefan cel Mare din biserica mănăstirii.

Ulterior, în comuna Putna a început Festivalul „Ţara fagilor în Molodova lui Ştefan” aflat la a şaptea ediţie, la care au participat numeroase persoane, dar şi partenerii comunei Putna din Republica Moldova şi Franţa.