Bacalaureat Suceava 2015: 232 de candidați au lipsit de la ultima probă a examenului

Ultima probă scrisă din cadrul examenului de Bacalaureat sesiunea iunie-iulie 2015 s-a desfăşurat, vineri, 3 iulie. Absolvenții de liceu au susținut proba la alegere, a profilului și a specializării. Conform statisticilor Inspectoratului Școlar Județean Suceava, la ultima probă s-au înscris 6.094 de candidați, dintre care 2313 la biologie, 2010 la geografie, 1011 la discipline socio-umane, 274 la informatică, 246 la chimie și 240 la fizică.

bacalaureat  (7)

Purtătorul de cuvânt al IȘJ Suceava, prof. Mariana Drumea, a explicat că la ultima probă a examenului de maturitate s-au prezentat 5862 de absolvenți de liceu, iar 232 de candidați au absentat de la testare.

Drumea a mai precizat că la ultima probă a examenului de bacalaureat nu au fost candidați eliminați din sălile de examen.

Potrivit unui ordin al Ministerului Educației, în acest an, lucrările scrise la Bacalaureat vor fi corectate în alt județ.

Publicarea rezultatelor nu se va mai face pe 6 iulie, potrivit calendarului examenului de bacalaureat, ci o zi mai târziu, pe 7 iulie, când se vor depune şi contestaţiile, iar rezolvarea contestaţiilor se va realiza în zilele de 8-9 iulie (în loc de 7-9 iulie).

Rezultatele finale vor fi afișate în data de 10 iulie 2015.

 

Potrivit Ministerului Educației, anul acesta vor fi verificate, prin sondaj, înregistrările audio-video din sălile de examen.