La Biblioteca Județeană a fost inaugurat „Cuibul democrației”. Sucevenii sunt așteptați să se implice activ în viața comunității


Intră acum și în grupul de

Sucevenii au la dispoziție, începând de vineri, 10 iulie, la mansarda Bibliotecii Bucovinei „I. G. Sbiera” Suceava, un spațiu creat special pentru a încuraja cetățenia activă. Persoanele de toate vârstele vor avea acces gratuit la „Cuibul democrației”, se vor putea întâlni ori de câte ori au nevoie pentru a dezbate problemele comunității și pentru a realiza proiecte civice.

deschidere ``Cuibul democratiei`` (3)

Printr-un proiect realizat cu fonduri norvegiene, la Biblioteca Bucovinei „I. G. Sbiera” Suceava și la alte 13 biblioteci publice din toată țara s-au amenajat sau sunt în curs de amenajare de către voluntari „Cuiburi ale democrației”. Pentru realizarea acestor „Cuiburi ale democrației” fiecare bibliotecă publică implicată în proiectul „Al Treilea Spațiu al Cetățeniei Active” al Fundației Progress a primit un buget de 1.600 de euro.

Potrivit reprezentantului Fundației Progress, Cosmin Angheloni, proiectul a plecat de la ideea că cetățenii români nu participă la viața civică, iar unul dintre motive este acela că nu există spații ce încurajează deprinderea comportamentelor civice, dezbaterea problemelor locale și luarea de inițiativă pentru soluționarea acestora.

„Având în vedere că am avut experiența programului BiblioNet am considerat că biblioteca publică este instituția care poate să ofere acest spațiu și ajutorul logistic de rigoare”, a spus Angheloni.

El a menționat că va încuraja cei 15 voluntari care s-au ocupat de amenajarea „Cuibului de democrației” să realizeze noi proiecte utile societății alături de cetățenii orașului.

Gabriel Carabus Cosmin Angheloni

La rândul său, directorul Bibliotecii Bucovinei „I. G. Sbiera” Suceava, Gabriel Cărăbuș, a ținut să-i invite pe suceveni să se implice civic și să beneficieze de facilitățile oferite de „Cuibul democrației”.

„Vom oferi acest spațiu pentru discuții, întâlniri, iar accesul va fi gratuit. Cetățenii vor putea să aibă acces la echipamente și dotări, în acest fel să se gândească și la alte proiecte ce pot fi implementate”, a declarat directorul Bibliotecii Bucovinei „I. G. Sbiera” Suceava, Gabriel Cărăbuș.

După inaugurarea noului spațiu, voluntarii implicați în realizarea „Cuibului de democrației” au promovat cetățenia activă și posibilitatea realizării de dezbateri, întâlniri informale sau programe educaționale și culturale, în centrul Sucevei, prin distribuirea de cărți poștale cu vederi din Cuib.

 

 


Intră acum și în grupul de