Sucevenii îşi pot dona părul pentru realizarea de peruci pentru copiii bolnavi de cancer


Intră acum și în grupul de

O campanie cu totul aparte pentru readucerea zâmbetelor pe chipurile copilașilor bolnavi de cancer este desfăşurată de mai mulţi ani de o organizaţie din Marea Britanie. Începând din acest an campania Little Princess Trust (LPT) a ajuns și în România, prin intermediul Societății Studenţilor Medicinişti din Iaşi (SSMI), de la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi, iar în urmă cu o săptămână și la Suceava proiectul a început să prindă contur.

donatii par

Sucevenii care doresc să se implice în campanie pot să doneze codițe din părul lor pentru a se putea realiza peruci din păr natural pentru copiii care şi-au pierdut părul în urma tratamentelor împotriva cancerului.

Potrivit coordonatorului LPT din Suceava, Camelia Croitor, până în luna octombrie persoanele dispuse să se tundă pot face donațiile, după care studenții ieșeni se vor ocupa de realizarea perucilor.

Camelia Croitor a explicat că cea mai scurtă șuviță de păr trebuie să aibă minim 17 centimetri, restul condițiilor fiind la îndemâna oricui.

„Părul poate fi drept, ondulat, cârlionțat, vopsit atât timp cât culoarea este naturală și nu o nuanță artificială, de exemplu verde sau albastru. De asemenea, se acceptă și codițe ce au fost secționate cu mult timp în urmă, dar au fost păstrate în condiții bune. În opoziție, nu se acceptă extensiile, dredurile, părul tip afro sau părul grizonat”, a spus Camelia Croitor.

Ea a mai arătat că persoanele care vor să facă o faptă bună și să-i ajute pe copiii bolnavi de cancer i se pot adresa, după ce s-au tuns la un salon sau o frizerie și au strâns șuvițele de păr într-un ambalaj curat, de preferat o pungă de plastic.

Totodată, cei care vor să se implice în campanie, dar nu au posibilitatea de a dona păr, pot să ajute financiar pentru realizarea perucilor.

Coordonatorul LPT din Suceava a menționat că în prima săptămână de implementare a campaniei în Suceava două persoane au donat păr, dar și faptul că există posibilitatea ca după realizarea perucilor acestea să ajungă și la persoanele bolnave din județul Suceava.


Intră acum și în grupul de