38 de jandarmi suceveni au fost avansaţi în grad


Intră acum și în grupul de

 

La sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Suceava s-a desfăşurat, vineri, ceremonialul militar organizat cu ocazia înaintării în gradul următor, la termen, a unui număr de 38 de jandarmi, care au îndeplinit condiţiile prevăzute de Legea 80/1995 privind statutul cadrelor militare.

Astfel au fost avansaţi:  în gradul de locotenent – 1 ofiţer; în gradul de maistru militar principal – 1 maistru militar; în gradul de plutonier adjutant şef – 3 subofiţeri; în gradul de plutonier adjutant – 4 subofiţeri; în gradul de plutonier major – 28 subofiţeri; în gradul de plutonier – 1 subofiţer.

avansari in grad jandarmerie

„Festivitatea a debutat cu prezentarea Ordinului Ministrului Afacerilor Interne pentru înaintarea în grad a ofiţerilor şi a Ordinului Inspectorului şef al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Suceava pentru înaintarea în grad a subofiţerilor, după care, în prezenţa colegilor, conducerea inspectoratului a înmânat cadrelor militare noile grade.

După felicitarea ofiţerilor şi subofiţerilor, activitatea s-a finalizat cu intonarea Imnului Naţional al României”, se arată într-un comunicat al IJJ Suceava.

 

În fiecare an, la data de 1 august, se înaintează în gradul următor militarii jandarmi care îndeplinesc stagiul minim în grad în cursul anului respectiv.

Avansări înainte de termen pot avea loc cu ocazia Zilei Naţionale a României sau a Zilei Jandarmeriei Române (3 aprilie).


Intră acum și în grupul de