Livrarea de apă caldă se sistează de luni pentru revizie şi ar trebui să fie reluată în 7 august. Centrala Bioenergy nu se opreşte şi poate furniza agent termic oricând

Directorul firmei Bioenergy, care produce agent termic pentru sistemul centralizat de termoficare al municipului Suceava, Vasile Ilie, a declarat că centrala termică nu va fi oprită pe perioada 3-7 august când sunt prevăzute lucrări de întreţinere în reţeaua de distribuţie a agentului termic gestionată de Termica SA.

 

El a spus că Bioenergy Suceava furnizează energie electrică în sistem chiar dacă nu şi agent termic.

 

„La noi centrala nu se opreşte. Funcţionează continuu”, a spus Vasile Ilie.

El a declarat că în urma discuţiilor avute cu factorii responsabili s-a reuşit reducerea, de la două săptămâni a întreruperii furnizării apei calde la o săptămână.

„Suntem pregătiţi să livrăm agent termic tot timpul”, a spus Vasile Ilie.

El a mai declarat că Bioenergy este pregătită şi pentru iarna 2015-2016.

 

„Dacă am mai încasa şi bani pentru  ceea ce am livrat am sta foarte bine”, a spus directorul Bionergy care a menţionat că societatea are de încasat de la Termica SA pentru agentul termic livrat  peste 20 de milioane de lei.

 

„Ne-am înscris la masa credală şi aşteptăm procedura de faliment să ne recuperăm o parte din bani”, a spus Ilie.

El şi-a exprimat încrederea că la licitaţia pentru un operator care să transporte şi să distribuie agentul termic în municipiu va fi desemnat unul viabil, astfel încât sistemul să poată funcţiona.

bioenergy Ilie Vasile Bodea (8)

Vasile Ilie a mai declarat că nu populaţia este cea care generează problemele.

„Am constatat cu plăcere că în anumite perioade, populaţia plăteşte mai mult decât consumă”, a spus Ilie.

El a arătat că în lunile de vara sunt plătiţi mai mulţi bani decât se consumă şi se achită astfel restanţele de peste iarnă, iar când se intră în iarnă sunt adunate sume pentru căldură.

„Populaţia în general îşi plăteşte consumurile pe care le are, chiar dacă mai târziu”, a mai spus Vasile Ilie.