Cinci cadre didactice din judeţul Suceava, pe podiumul Campaniei „Europa, casa noastră”


Intră acum și în grupul de

Reprezentanţa Comisiei Europene în România în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naționale au derulat în anul școlar 2014-2015, cea de- a V-a ediţie a Campaniei de informare şi comunicare „Europa, casa noastră”.

Programul s-a adresat elevilor şi profesorilor din învăţământul primar, gimnazial şi liceal şi a avut drept scop derularea unor activităţi cu dimensiune europeană prin care elevii sunt încurajaţi să se informeze despre Uniunea Europeană, istoria, politicile ei, precum şi despre ultimele evoluţii din domeniul afacerilor europene.

Elevii au fost implicaţi în mai multe activităţi educaţionale pe teme europene şi acţiuni de voluntariat.

Criteriile care au fost luate în calcul la evaluare au fost aceleași ca în fiecare ediție, și anume impactul campaniei (participanți, număr de acțiuni, invitați speciali, implicarea comunității), originalitatea activităților realizate și mediatizarea acestora.

elevi campania europa, casa noastra

Un proiect putea primi maximum 30 de puncte din partea celor trei membri ai juriului. Toate proiectele câștigătoare au avut un impact foarte bun, acțiuni originale și o bună mediatizare.

Pe podium s-au clasat, printre cei 50 de câștigători, cinci cadre didactice din Suceava.

La secțiunea „Club Europa, Casa Noastră”, cu minim 8 activități au ieșit câștigători Romeo Bolohan de la Liceul Tehnologic “Mihai Eminescu” din Dumbrăveni, Lia Rudnic de la Şcoala Gimnazială din Todireşti şi Alina Ciornei de la Şcoala Gimnazială Nr. 1 “Alexandru Ioan Cuza” din Fălticeni.

La componenta cu minim două teme europene s-au calificat Viorica Davidel de la Şcoala cu clasele I – VIII Nr. 1 “Nicolae Labiş” Malini şi Mioara Tofan de la Şcoala Gimnazială Nr. 1 “Alexandru Ioan Cuza” din Fălticeni.

Câștigătorii care vor pleca în următoarea vizită la Comisia Europeană, în Bruxelles, programată să aibă loc în perioada 7 – 9 septembrie 2015, sunt profesorii care s-au înscris la componenta de minim două activități pe teme europene.

Câștigătorii componentei „Club, Europa casa noastră” urmează să efectueze o vizită viitoare, data urmând să fie comunicată ulterior.

Aproximativ  200 de şcoli din întreaga ţară au participat la a V-a ediţie a campaniei de informare şi comunicare anuală “Europa, casa noastră”, menită să transpună priorităţile de comunicare ale Comisiei Europene în mediul şcolar.

 

 


Intră acum și în grupul de