Polițiștii suceveni au demarat campania de responsabilizare „R.E.S.P.E.C.T.”

foto activitate Respect Romanesti 1

Polițiștii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul IPJ Suceava, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Suceava, implementează în această perioadă o campanie de responsabilizare intitulată „R.E.S.P.E.C.T.”.

Potrivit polițiștilor suceveni, numele campaniei este dat de noţiuni de bază într-o societate civilizată şi sigură, respectiv responsabilitate, educaţie, siguranţă, prevenţie, emoţie, comunicare și toleranţă.

În cadrul acestei campanii, în perioada 19 – 23 august poliţiştii de prevenire s-au deplasat în mai multe comunităţi de pe raza judeţului Suceava, la familii defavorizate cu mulţi copii, pentru a purta discuţii cu aceştia, dar şi cu părinţii, în vederea responsabilizării şi conştientizării rolului educaţiei în viitorul tinerilor.

„Poliţiştii au mers la peste 20 de familii din Stroieşti, Pătrăuţi, Româneşti, Grăniceşti, dar şi în cartierul Mirăuţi din municipiul Suceava, oferindu-le lucruri necesare în perspectiva începerii anului şcolar”, au informat reprezentanții Poliției.

Sursa citată a mai arătat că polițiștii au oferit copiilor ghiozdane echipate cu penare şi rechizite, articole de papetărie şi birotică pentru şcoală, alimente şi articole de îmbrăcăminte.

„Activităţile în cadrul campaniei R.E.S.P.E.C.T. vor continua şi în perioada următoare, odată cu începerea anului şcolar, acţiunile urmând a se desfăşura cu precădere în unităţile de învăţământ”, au menționat reprezentanții Poliției Județene.