Municipalitatea suceveană vrea să ajute financiar Catedrala „Nașterea Domnului”, Parohia „Sfântul Simion” și Biserica Penticostală „Filadelfia”

Municipalitatea suceveană va sprijini financiar lucrările de la trei unități de cult din Suceava, dacă vor fi aprobate în acest sens trei proiecte de hotărâre, în ședința de Consiliu Local de joi, 27 august.

Consilierii locali suceveni vor decide în această săptămână dacă vor acorda un sprijin financiar în valoare de 1.126.000 lei Catedralei „Nașterea Domnului”, Parohiei „Sfântul Simion”, dar și Bisericii Penticostale „Filadelfia”.

catedrala (22)

Potrivit proiectelor de hotărâre inițiate de Ion Lungu, primarul Sucevei, cea mai mare sumă de bani, 1.000.000 lei, ar trebui să fie alocată Catedralei de pe Mărășești, pentru continuarea lucrărilor astfel încât în această toamnă să aibă loc prima sfințire a lăcașului de cult.

Un alt proiect de hotărâre prevede alocarea sumei de 26.000 lei Parohiei „Sfântul Simion” pentru construirea unei case mortuare, ca urmare a unei cereri venite din partea Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

O altă solicitare de finanțare a venit și din partea Cultului Creștin Penticostal – Comunitatea Regională Penticostală Suceava, pentru executarea de lucrări de reparații la Biserica Penticostală Filadelfia Suceava. Cultul Penticostal cere în acest sens sprijin financiar de 100.000 lei.