Bacalaureat Suceava 2015, sesiunea de toamnă: Un candidat eliminat din examen pentru tentativă de fraudă, la proba obligatorie a profilului


Intră acum și în grupul de

Sesiunea de toamnă a examenului de bacalaureat continuă în această săptămână cu probele scrise. În cursul zilei de miercuri,  s-a desfăşurat proba scrisă obligatorie a profilului, disciplinele de examen fiind matematică sau istorie.

Potrivit inspectorului şcolar general, prof. Gheorghe Lazăr, dintre cei 1.057 candidaţi înscrişi, 869 la matematică şi 188 la istorie, au absentat 297 de candidaţi.

examen scris

La istorie au lipsit 53 de absolvenți de liceu, iar la matematică, 244.

Lazăr a mai arătat că un candidat care a susţinut examenul la Colegiul Naţional „Dragoş Vodă” din Câmpulung Moldovenesc a fost eliminat din examen pentru tentativă de fraudă. El este absolvent al Liceului Teoretic „Ion Luca” din Vatra Dornei, promoţia 2015, și a fost surprins în timpul probei cu telefon şi căşti asupra lui.

Amintim că luni, 24 august, la proba scrisă la limba și literatura română au fost doi candidați eliminați din examen, unul pentru tentativă de fraudă, iar altul pentru că a refuzat să predea lucrarea.

Ultima probă a examenului de maturitate pentru cei care nu au promovat în vară sau la sesiunile precedente, proba la alegere a profilului şi specializării, va avea loc vineri, 28 august.

Afişarea rezultatelor şi depunerea contestaţiilor vor avea loc în data de 31 august, urmând ca rezultatele finale să fie afişate pe 3 septembrie.

În județul Suceava, sesiunea august-septembrie a examenului de bacalaureat se desfășoară în cinci centre de examen, respectiv la Colegiul Naţional “Mihai Eminescu” Suceava, la Colegiul Economic “Dimitrie Cantemir” Suceava, la Colegiul “Mihai Băcescu” Fălticeni, la Colegiul Naţional “Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuţi şi la Colegiul Naţional “Dragoş Vodă” din Câmpulung Moldovenesc.


Intră acum și în grupul de