Teatrul „Bulandra” din București vine la inaugurarea Centrului Cultural Bucovina


Intră acum și în grupul de

Lucrările de amenajare a Centrului Cultural Bucovina în clădirea fostului Cinema Modern se apropie de finalizare.

 

centrul cultural bucovina (6)

Viceprimarul municipiului Suceava, Lucian Harșovschi, a declarat miercuri, într-o conferință de presă, că în această toamnă Centrul Cultural Bucovina va fi pus în funcțiune și deja se poartă discuții cu diferite companii de teatru pentru punerea în scenă a unor piese.

Harșovschi a arătat că în urma unor discuții cu conducerea Teatrului „Bulandra” din București există disponibilitatea ca actori ai renumitului teatru să vină la Suceava, la inaugurarea Centrului Cultural Bucovina, în luna octombrie.

„În primă fază și-au dat acceptul să vină în zilele de 6 și 7 octombrie cu piesa Meșteșugul vieții, de Hanoch Levin, cu Răzvan Vasilescu, Dana Dogaru și Dan Aştilean în distribuție”, a declarat Lucian Harșovschi.

El a mai spus că municipalitatea a solicitat o piesă cu o distribuție mai amplă și cu actori cunoscuți de publicul larg, precum Virgil Ogășanu sau Gigi Ifrim, dar că acest lucru s-a putea întâmpla la mijlocul lunii octombrie, întrucât în agenda teatrului bucureștean sunt prinse foarte multe premiere de spectacole.

Cât privește costurile biletelor de intrare la deschiderea teatrului ce va funcționa la Centrul Cultural Bucovina, aportul cel mai mare îl va avea Primăria, contribuția sucevenilor fiind una redusă.

De asemenea, viceprimarul Lucian Harșovschi a declarat că în perioada 15 – 17 octombrie a.c., va fi pusă în scenă piesa de teatru Fereastra, a Companiei de Teatru Synchret, cu actorul Doru Aftanasiu, de la Teatrul Național „Vasile Alecsandri” Iași.

Tot în aceeași perioadă, iubitorii de jazz vor avea ocazia să îl asculte pe Harry Tavitian, cel mai bun jazzman român contemporan.

„Sunt evenimente pe care dorim să le creăm la Centrul Cultural Bucovina în așa fel încât să nu avem doar o clădire și o construcție modernă fără conținut”, a conchis viceprimarul municipiului Suceava Lucian Harșovschi.


Intră acum și în grupul de