Două focare de hepatită acută virală de tip A evoluează în Ilişeşti şi Rotunda şi sunt în atenţia DSP Suceava


Intră acum și în grupul de

Două focare de hepatită acută virală de tip A, care evoluează în două localităţi sucevene, în comunităţi de romi, sunt în atenţia autorităţilor sanitare sucevene.

Directorul adjunct al DSP Suceava, medicul epidemiolog Cătălina Zorescu, a declarat că în focarul de hepatită acută virală de tip A, din comuna suceveană Ilişeşti, ultimul caz de îmbolnăvire s-a înregistrat în data de 22 august, însă acest focar rămâne în observaţie timp de 45 de zile de la apariţia ultimului caz de hepatită acută virală de tip A, abia apoi este declarat închis.

Zorescu a spus că în localitatea respectivă, unde s-au înregistrat 22 de cazuri de îmbolnăvire în comunitatea de romi, au fost deja vaccinaţi 40 de contacţi ai persoanelor diagnosticate cu hepatită acută virală de tip A.

vaccinare

Ea a precizat că în localitatea Rotunda evoluează un focar de hepatită acută virală de tip A ce însumează 12 cazuri, toate fiind înregistrate în rândul copiilor din comunitatea de romi, ultimul caz fiind confirmat pe data de 1 septembrie.

Directorul adjunct al DSP Suceava a spus că au fost dispuse măsuri specifice, au fost repartizate medicului de familie din comună 30 de doze de vaccin antihepatitic A pentru vaccinarea contacţilor, au fost prelevate probe de apă, au fost distribuite pliante şi afişe ce conţin informaţii utile pentru populaţie şi au fost distribuite substanţe dezinfectante şcolii din Rotunda, în condiţiile în care noul an şcolar debutează la începutul săptămânii viitoare.


Intră acum și în grupul de