Aproximativ 1.000 de persoane au participat la Festivalul Cultură în Parc


Intră acum și în grupul de

cultura in parc (6)

În perioada 26-30 august 2015, în Parcul Universității din municipiul Suceava, a avut loc Festivalul interetnic „Cultură în Parc”, eveniment la care au participat aproximativ 1.000 de persoane.

Potrivit managerului de proiect al festivalului, Nicoleta Loghin, în cadrul celor cinci seri culturale s-au prezentat elemente din cultura minorităților aflate pe arealul Bucovinei, s-a creat dialog intercultural și s-au promovat artiști etnici.

„În prima seara a festivalul au fost expuse 110 fotografii și 16 tablouri pictate sau desenate. De asemenea au fost prezentate modele de origami si pictură armenească. În total au fost 13 artiști participanți la acesta expoziție. Tot în cadrul acestei seri au fost expuse 12 scurtmetraje despre etnicii prezenți în Bucovina”, a declarat Nicoleta Loghin.

cultura in parc (2)

Ea a mai arătat că seara degustărilor culinare a fost întâmpinată cu bucurie de publicul larg, fiind puse spre degustare 23 de feluri de produse tradiționale.

cultura in parc (1)

De asemenea, muzica și dansurile tradiționale prezente în cea de-a treia și a patra seara au adunat 90 de artiști dornici să se afirme.

„Toți au fost îmbracați în costume tradiționale, iar spectacolele oferite de aceștia au încantat publicul larg. S-au prezentat în total șapte tipuri de dansuri tradiționale”, a precizat managerul de proiect.

cultura in parc (4)

Nicoleta Loghin a amintit faptul că seara invitaților speciali a fost deschisă de Marian Hadenko și echipa lui din Ucraina.

„Caius Hera și Lazar Constantin ne-a dus prin secole demult trecute prin muzica cântată la un instrument domol – lauta. Apoi am trecut iar granița și am invitat-o pe Tatiana Podoleac, membră a Filarmonicii din Chișinău să ne cânte la harpă. Am continuat cu alți invitați deosebiti, sosiți de la Timișoara, care în premieră pentru Suceava au cântat la duduk, instrumentul armenesc realizat din lemn de cais. Vioara nu a sunat nicicând mai bine alături de duduk. Dupa lăsarea serii și-au pregătit concertul cei de la Mike Godoroja&Blue Spirit și Canaf Excentric Band”, a completat Loghn.

Tot în cadrul festivalului, organizatorii au prezentat numeroase instrumente muzicale, printre care: duduk, tav shvi, harpă, laută, vioară, muzicuță, acordeon, fluier.

Proiectul a fost finanţat de EEA Grants – Programul Promovarea Diversității în Cultură și Artă în cadrul patrimoniului cultural european, Ministerul Culturii, Unitatea de Management a Proiectului.

Foto: Facebook Cultura in Parc


Intră acum și în grupul de