Campania „CUMPERI TU, PRIMESC ŞI EI!”, iniţiată de Alexandria Librării şi Salvaţi Copiii România, este la jumătate de drum


Intră acum și în grupul de

Pentru începutul acestui an școlar, alături de Organizația Salvați Copiii România, Alexandria Librării a inițiat și desfășoară campania de responsabilizare socială ”CUMPERI TU, PRIMESC ȘI EI!”.

Potrivit Departamentului de Marketing “Alexandria Librării”, în perioada 1-30 septembrie 2015, clienții care pregătesc ghiozdanele propriilor copii alături de noi și fac orice achiziție din cele 30 de librării Alexandria aflate în 20 de orașe din țară, sprijină și copiii nevoiași. Alexandria Librării donează sub formă de rechizite către Organizația Salvați Copiii România 1% din valoarea tuturor bonurilor fiscale din luna septembrie 2015. Astfel, fiecare persoană care va face cumpărături de orice natură, din oricare din librăriile Alexandria, se alătură acestei campanii și face un gest concret de încurajare a educației.

La mijlocul campaniei, chiar înainte de prima zi de școală, Alexandria Librării a făcut prima donație către Salvați Copiii România prin intermediul organizației de la Suceava.

donatii Campania cumperi tu, primesc si ei

Așa cum spuneam pe 1 septembrie, înainte de începutul anului școlar am venit la Salvați Copiii filiala din Suceava, pentru că prin filiala din Suceava vor ajunge în toată rețeaua Salvați Copiii România rechizitele pe care le-am pregătit noi. Vorbim despre ghiozdane echipate cu caiete, penare, creioane colorate, bloc de desen, caiete speciale, foarte multe rechizite pentru ca și beneficiarii din evidențele Salvați Copiii să înceapă anul școlar. Vorbim doar despre prima tranșă de rechizite care se ridică la o sumă importantă, de aproximativ 17.000 de lei”, a declarat directorul de Marketing al Alexandria Librării, Cezar CĂILEAN.

Prima tranșă de rechizite donate de Alexandria Librării către Salvați Copiii România în cadrul campaniei ”CUMPERI TU, PRIMESC ȘI EI!” va ajunge înainte de începerea anului școlar la copii nevoiași, dar care urmează programele Salvați Copiii împotriva abandonului școlar, din mai multe zone ale țării.

Rechizitele vor ajunge în județul Suceava, la Părhăuți, unde noi avem Centrul Educațional pentru copiii aflați în dificultate, și apoi în Petrila, Târgoviște, Constanța și București, la ceilalți 110 copii care așteaptă nerăbdători rechizitele donate de Alexandria în cadrul campaniei realizată împreună. Din păcate, în România există mulți copii care nu își permit să meargă la școală sau nu își permit să aibă minimul necesar de rechizite pentru a începe noul an școlar cu bucurie și fără grija marginalizării sau absenteismului de la școală din această cauză”, a declarat Camelia IORDACHE, președintele Salvați Copiii Suceava.

donatii Campania cumperi tu, primesc si ei (1)

Campania de responsabilizare socială ”CUMPERI TU, PRIMESC ȘI EI!” continuă până la sfârșitul lunii septembrie. La final, o a doua tranșă de rechizite va ajunge la elevii din evidențele Salvați Copiii România.

”Noi avem aceste centre educaționale unde sunt peste 2400 de copii, deci necesarul de rechizite este destul de mare. Cei care cumpără din librăriile Alexandria câștigă dublu: una – cumpără produse de calitate pentru copiii lor și doi – au satisfacția că, fără să dea nimic în plus din buzunarul propriu, au garanția că o parte dintre copiii care au nevoie se vor bucura de aceleași rechizite ca și copiii proprii”, a mai adăugat Camelia IORDACHE.

donatii Campania cumperi tu, primesc si ei (2)

Reducerea abandonului școlar și a procentajului mare de analfabetism în rândul copiilor din România sunt, pentru prima dată, posibile cu un simplu gest pe care îl facem atât de mulți. Doar că acum, când CUMPERI TU, PRIMESC ȘI EI!


Intră acum și în grupul de