IŞJ Suceava susţine că trei sferturi dintre elevii suceveni învaţă în şcoli avizate sanitar sau în curs de autorizare


Intră acum și în grupul de

Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava susţine că în judeţ circa 75 la sută dintre elevi învaţă în unităţi şcolare avizate sau în curs de autorizare sanitară.

Şeful ISJ Suceava, Gheorghe Lazăr, a declarat pentru NewsBucovina.ro că la începutul anului şcolar 2015-2016, din totalul de 794 de unităţi şcolare, din care 178 în mediul urban şi 616 în mediul rural, un număr de 293 de unităţi şcolare sunt autorizate sanitar, iar 80 de unităţi au condiţii igienico-sanitare civilizate, fiind în diferite stadii de autorizare.

Gheorghe Lazar

Potrivit lui Lazăr, în ultim an au fost autorizate sanitar 28 de unităţi, ceea ce a făcut ca procentul elevilor din judeţul Suceava care învaţă în spaţii şcolare autorizate sau în curs de autorizare să ajungă la 75 la sută.

Majoritatea unităţilor neautorizate din punct de vedere sanitar sunt în mediul rural, neîndeplinind reglementările în vigoare privind dotările de utilităţi.

De asemenea, se menţin în lista şcolilor neautorizate cele cu obiective de investiţii începute în perioada 2006-2007 cu finanţare de la bugetul de stat şi nefinalizate din lipsa fondurilor la dispoziţia autorităţilor locale, a menţionat şeful ISJ Suceava.


Intră acum și în grupul de