Exercițiu de simulare a unui incendiu la Liceul Tehnologic Cajvana


Intră acum și în grupul de

Un exerciţiu al pompierilor de la Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Cajvana, desfăşurat joi, 17 septembrie 2015, la Liceul Tehnologic Cajvana s-a transformat într-un adevărat spectacol pentru elevii aflați în acel moment la cursuri. Aceștia au tratat acest eveniment cu seriozitate, motiv pentru care acţiunea de evacuare a acestora s-a realizat în câteva minute.

Sirenele maşinii de la ISU, alerta pompierilor de a stinge cât mai repede focul, dar şi imaginea unui eveniment neplăcut, nu i-a speriat, deloc, pe elevii adunaţi în curtea şcolii de către coordonatorii acestei acţiuni, domnul director Robu Nicolae și reprezentantul I.S.U, maior doctor inginer Ciutac Filip.

Directorul şcolii, a precizat că elevilor le-au fost aduse la cunoştinţă principalele măsuri de protecţie în caz de evenimente deosebite.

“Tematica acestei acţiuni a fost creşterea siguranţei elevilor şi a personalului şcolii în caz de seism major, urmat de un incendiu. Astfel, prin intermediul învăţătorilor, diriginţilor şi a membrilor comisiei PSI, elevii au fost informaţi, în cadrul orelor de cunoaştere a mediului şi a celor de dirigenţie, cu privire la posibilitatea producerii unui seism, punându-se accent pe regulile privind protecţia antiseismică.

Obiectivele principale al acestui exerciţiu au constat în cunoaşterea procedurilor de gestionare a situaţiilor de criză, a regulilor de bază privitoare la protecţia antiseismică, în caz de cutremur, de către tot personalul şcolii, dar şi a modului de acţiune în cazul unui seism sau incendiu”, a precizat directorul liceului, Robu Nicolae.

Pe de altă parte, maiorul doctor inginer Ciutac Filip ne-a spus că “exerciţiile de evacuare au devenit o tradiţie în ceea ce priveşte colaborarea dintre școli şi ISU. Ne bucură faptul că aceste evenimente sunt organizate mai des, iar copiii sunt instruiţi, începând de la clasele cele mai mici, până la clasele mari, asupra modului de comportare în cazuri extreme. În afară de programul controalelor, realizat la instituţiile de învăţământ,  răspundem şi solicitărilor altor şcoli, aşa cum a fost şi în acest caz”.

Prof. înv.primar Seserman Lidia-Loredana

responsabilă cu promovarea imaginii Liceului Tehnologic Cajvana

 

 


Intră acum și în grupul de