În Suceava, s-au construit 32 de unităţi noi de învăţământ, în ultimii opt ani. Alte cinci sunt în construcţie


Intră acum și în grupul de

În judeţul Suceava au fost finalizate, în perioada 2006-2014, lucrări de reabilitare sau construcţii noi într-un număr de 32 de unităţi de învăţământ prin Programul de Reabilitare a Infrastructurii Şcolare, iar în alte cinci obiective au fost începute investiţiile însă nu sunt încă finalizate.

Inspectorul şcolar general al judeţului Suceava, profesor Gheorghe Lazăr, a declarat pentru News Bucovina că ISJ Suceava a monitorizat derularea Programului de Reabilitare a Infrastructurii Şcolare, gestionat de MECS prin Unitatea de Management a Proiectelor de reabilitare a infrastructurii şcolare şi aprobat de Guvernul României în anul 2003, prin semnarea unui acord de împrumut cu Banca Europeană de Investiţii şi Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei.

Gheorghe LazarLazăr a spus că în cadrul acestui program au fost finalizate lucrări de reabilitare sau construcţii noi într-un număr de 32 de unităţi de învăţământ, din care opt în anul 2006, nouă în anul 2007,  opt în 2008, trei în anul 2011 şi câte două în anii 2013 şi 2014.

El a mai spus că se continuă execuţia lucrărilor în alte cinci obiective, care au fost începute şi sunt nefinalizate, respectiv reabilitarea unei clădiri la Şcoala din Gura Putnei şi construcţia a patru clădiri noi în localităţile Bilca, Mironu, Bogdăneşti şi Basarabi.

Inspectorul şcolar general al judeţului Suceava a precizat că în Programul de Reformă pentru Educaţie Timpurie, derulat prin Unitatea de Management a Proiectelor de reabilitare a Infrastructurii Şcolare, au fost incluse pe lista investiţiilor 21 de obiective destinate învăţământului preşcolar, respectiv  construcţia a 17 clădiri noi pentru grădiniţe şi reabilitarea clădirilor pentru alte patru grădiniţe, cu câte două săli de grupă.

“Se află în etapa de licitaţie de lucrări execuţia pentru trei grădiniţe cu trei săli de grupă în localităţile Fântânele, Găineşti şi Şerbăuţi”, a spus Lazăr.


Intră acum și în grupul de