Căminele şi cantina restaurant ale USV, pregătite pentru noul an universitar. Vezi ce dotări sunt şi când se deschide Casa de cultură a studenţilor


Intră acum și în grupul de

Lucrări de renovare, reparaţii, dar şi lucrări de igienizare, dezinsecţie, dezinfecţie şi deratizare au fost efectuate în căminele studenţeşti şi cantina restaurant de la  Universitatea“Ştefan cel Mare” Suceava, dar şi igienizarea sălilor de curs în cadrul activităţilor de pregătire în vederea începerii noului an universitar.

Prorectorul responsabil cu baza materială şi probleme studenţeşti din cadrul Universităţii “Ştefan cel Mare”Suceava, prof.univ.dr.ec. Gabriela Prelipceanu, a declarat pentru News Bucovina că instituţia academică suceveană dispune de 1180 de locuri de cazare pentru studenţi, repartizate în cinci cămine studenţeşti, iar  90 la sută dintre locuri sunt destinate studenţilor care studiază în regim fără taxă, iar 10 la sută pentru cei în regim cu taxă.

usv (1)

Prelipceanu a spus că şi în acest an numărul cererilor de cazare este mult mai mare decât numărul locurilor de care dispune universitatea.

“Sperăm, aşa cum am avut şi în anii anteriori, colaborări şi cu liceele din zonă, pentru că, în general, liceele care se află în zona limitrofă a universităţii sunt cele vizate de către studenţi, vor acoperi încă o parte din cererile celor care anul acesta nu vor primi locuri de cazare nici după redistribuire”, a spus Prelipceanu.

Prorectorul sucevean a precizat că tarifele de cazare au rămas la nivelul anului universitar precedent chiar dacă utilităţile au înregistrat fluctuaţii pe parcursul anului trecut.

“Nu am considerat a fi făcute majorări, sperăm să nu existe fluctuaţii ale cursului de schimb sau alte modificări pe utilităţi în anul următor şi sperăm ca toţi studenţii să se simtă ca acasă în camerele noastre care au fost renovate, amenajate. Au fost făcute lucrări reparaţii de către angajaţii noştri sau de către firme specializate”, a subliniat Prelipceanu.

Profesorul universitar sucevean a spus că cele mai noi dotări sunt în Căminul nr.5, unde vor fi cazaţi şi studenţii străini care vor studia la Universitatea suceveană cu burse Erasmus şi Fullbright.

Prelipceanu a precizat că în campusul universitar funcţionează un cabinet medical care funcţionează zilnic, după un anumit program, dar şi un serviciu social care este la dispoziţia studenţilor.

“Casa de Cultură a Studenţilor îşi va deschide porţile începând cu data de 2 octombrie, iar până la acea dată va fi definitivat şi programul activităţilor şi evenimentelor din noul an universitar”, a spus prorectorul Gabriela Prelipceanu.

La rândul său, prorectorul cu imaginea universităţii, relaţii internaţionale şi dezvoltare europeană, prof.univ.dr. Ştefan Purici a spus că, în această perioadă, se continuă lucrările de reamenajare şi sistematizare pe verticală a spaţiului campusului universitar în zona casei albe şi cantina restaurant.


Intră acum și în grupul de