Parcare subterană, centre sociale pentru femei și bătrâni, o grădiniță și o școală, printre proiectele de dezvoltare a Catedralei „Naşterea Domnului” din Suceava


Intră acum și în grupul de

Cea mai mare catedrală din România, Catedrala „Naşterea Domnului” din municipiul Suceava, a avut o primă sfințire duminică, 4 octombrie, eveniment la care au participat peste zece mii de credincioși.

Cu toate că de acum înainte se vor oficia slujbe religioase, iar sucevenii se vor putea închina în noul lăcaș de cult, mai sunt încă multe lucrări de efectuat, cea mai importantă fiind pictarea pereților.

catedrala (138)

„Aceste lucrări nu se termină acum, ci vor continua și după această slujbă de sfințire. Efortul care trebuie depus în viitor este acela pentru pictură, iconostas, temelia bisericii și amenajarea pe verticală”, a declarat preotul paroh al Catedralei „Naşterea Domnului” din Suceava, Petru Argatu.

El a arătat că se are în vedere și realizarea unei parcări subterane, pe partea de Răsărit.

De asemenea, preotul a explicat că alte proiecte de dezvoltare a Catedralei sunt pe linie socială.

„Ne gândim la cei care sunt bătrâni și bolnavi și nu au suținere, la elevi pentru a le  face o grădiniță și o școală, să putem crește tineretul armonios. În primă fază, ne-am gândit să facem o clădire în care să avem cabinete medicale, cantină de ajutor social, camere pentru bătrâni și pentru mamele însărcinate care sunt victime ale violenței”, a mai spus preotul Petru Argatu.

El a adus mulțumiri tuturor celor care au ajutat de-a lungul anilor la construcția bisericii, exprimându-și încrederea că și generațiile viitoare se vor bucura de lăcașul de închinare.

 


Intră acum și în grupul de