Aproape 5.900 de elevi suceveni au depus cereri pentru a primi ajutoare sociale în cadrul Programului “Bani de liceu”


Intră acum și în grupul de

Aproape 5.900 de elevi care învaţă, în anul şcolar 2015-2016, în unităţi de învăţământ liceal din judeţul Suceava au depus cereri pentru acordarea de ajutoare sociale în cadrul programului naţional de protecţie socială “Bani de liceu”, lista beneficiarilor urmând să fie publicată în data de 28 octombrie, potrivit calendarului de desfăşurare a acestui program.

elevi

Purtătorul de cuvânt al ISJ Suceava, profesor Cezar Anuţei, a declarat că în judeţul Suceava au fost depuse 5886 de cereri pentru acordarea sprijinului financiar în cadrul programului naţional de protecţie socială “Bani de liceu”, derulat de Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice.

El a spus că lista beneficiarilor din judeţul Suceava va fi publicată de MECS pe portalul dedicat acestui program.

Potrivit calendarului de desfăşurare a programului naţional de protecţie socială “Bani de liceu”, depunerea cererilor pentru acest program s-a derulat în perioada 15 septembrie-1 octombrie, apoi anchetele sociale şi evaluarea eligibilităţii cererilor depuse de către comisii s-au desfăşurat în perioada 1 octombrie-23 octombrie, iar centralizarea cererilor prin portalul dedicat acestui program are loc în perioada 1 octombrie-27 octombrie, urmând ca în data de 28 octombrie să fie afişată lista beneficiarilor.

Eventualele contestaţii vor fi depuse în perioada 28 octombrie- 2 noiembrie, iar soluţionarea contestaţiilor în perioada 2-6 noiembrie.

Potrivit portalului dedicat programului “Bani de liceu”, în anul şcolar 2014-2015, în lista beneficiarilor sprijinului financiar acordat în cadrul acestui program au fost 7351 de elevi din judeţul Suceava.

 


Intră acum și în grupul de