Vezi câştigătorii concursului de Ikebana desfăşurat în prag de Halloween la Şcoala Gimnazială „Dimitrie Păcurariu” Şcheia


Intră acum și în grupul de

La Şcoala Gimnazială „Dimitrie Păcurariu” Şcheia, a avut loc, vineri, un proiect multicultural ce combină două culturi: cea americană şi cea japoneză.

Potrivit coordonatorului acestui proiect, Iuliana Buzuleac, cei 25 de participanţi, elevi ai claselor V-VIII, au realizat aranjamente florale tradiţionale japoneze folosind drept vase suport bostanii culeşi din propriile grădini.

Ikebana de Halloween la Scoala din Scheia (2)

„Elevii din Şcheia nu sunt la prima lor încercare de realizare a acestor aranjamente florale, ei cunosc în mare parte principiile Ikebana pe care şi le-au însuşit an de an, de patru ani încoace.

În această ediţie, organizatorii şi-au dorit să înlăture prejudecata că Sărbătoarea de Halloween, specifică poporului american, nu se încadrează în peisajul cultural românesc, realizând adevărate opere de artă, în cadrul unui proiect – concurs. Expoziţia poate fi vizualizată pe pagina de facebook a şcolii şi pe holurile şcolii noastre”, a precizat Iuliana Buzuleac.

Ikebana de Halloween la Scoala din Scheia

Ea a arătat că această activitate a fost sprijinită de Primaria Comunei Scheia, prin primarul Vasile Andriciuc, de cadrele didactice si de personalul didactic auxiliar din cadrul scolii si de parinti.

„Activitatea a fost realizată în cadrul School Afther School Mihoveni cu elevii scolii noastre”, a menţionat coordonatorul proiectului.

Câştigătorii concursului de aranjamente florale realizate în still Ikabana sunt:

Premiul I- Rostas Bebe Ricardo Denis din clasa a V-a

Premiul al II-lea- Butucan David din clasa a VI-a

Premiul al III-lea – Ciubotariu Claudiu din clasa a VII-a

Mentiune- Ferar Ingrid clasa a VIII-a

Ikebana de Halloween la Scoala din Scheia (1)

Intră acum și în grupul de