Suceava: Protest spontan al angajaţilor de la Finanţe. Vezi ce nemulţumiri au!


Intră acum și în grupul de

UPDATE:

Sub presiunea protestelor spontane a angajaților Finanțelor Publice din țară, Guvernul dă înapoi și anulează majorările de salarii decise pentru o parte dintre angajații Ministerului de Finanțe, majorări hotărâte în secret săptămâna trecută, scrie Digi24.

Anularea majorării salariale a fost decisă după ce mii de angajați din administrație au încetat marţi  lucrul în toată țara și au cerut și ei creșterea salariilor, având în vedere că Guvernul mărise salariile cu 22 la sută doar pentru unii angajați din cadrul ministerului, mai arată sursa citată.

Un protest spontan a fost declanşat, marţi dimineaţă, de angajaţii Administraţiei Finanţelor Publice Suceava.

Aceştia au ieşit în stradă, nemulţumiţi că nu primesc majorări salariale alături alte categorii de angajaţi din sistem.

Acţiuni similare au avut loc în mai multe oraşe din ţară.

Potrivit liderului sindicatului SedLex din cadrul Administraţiei Finanţelor Publice Suceava, Gheorghiţă Tudoscă, salariaţii vor să atragă atenţia că nu sunt angajaţi de mâna a doua sau a treia pentru că sunt incluşi în Ordonanţa ce prevede majorări salariale doar pentru unele categorii functionari.

gheorghita tudosca

Tudoscă a arătat  că angajaţii administraţiilor judeţene şi de sector nu primesc majorări conform unei ordonanţe adoptate de guvern. El consideră că munca angajaţilor din administraţiile judeţene este importantă pentru că acesta este cea care asigură activitatea de bază.

Liderul sindical a menţionat că salariul mediu în AFP Suceava este de 2.500 de lei.

 


Intră acum și în grupul de