29 de premii și 101 mențiuni pentru elevii suceveni la „Memorialul David Hrimiuc”

Elevii suceveni au obținut 29 de premii și 101 mențiuni la concursul de matematică  „Memorialul David Hrimiuc” ce s-a desfășurat în perioada 30 octombrie – 1 noiembrie 2015, la Școala Gimnazială Nr. 1 Gura Humorului.

concurs de matematica (1)

Aflat la cea de-a XII-a ediție, concursul s-a adresat elevilor din clasele III-VIII și a fost organizat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava,  Societatea de Ştiinţe Matematice din România-filiala Suceava,  Primăria oraşului Gura Humorului și Şcoala Gimnazială Nr. 1 Gura Humorului.

„La această ediție au participat 289 de elevi din județele Suceava, Bacău, Vaslui, Iași, precum și elevi de la Liceul Teoretic „Orizont” din Durleşti, Chişinău – Republica Moldova. Printre participanți s-au regăsit toți medaliații suceveni ai olimpiadelor naționale de matematică. Lotul din Republica Moldova a fost compus din 8 elevi medaliați la Balcaniada de juniori dar și la alte concursuri internaționale”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISJ Suceava, prof. Anuței Ioan Cezar.

El a arătat că din cele 11 premii I, 12 premii II, 12 premii III și 108 mențiuni acordate, elevii suceveni au obținut 7 premii I, 10 premii II, 12 premii III și 101 mențiuni.