29 de premii și 101 mențiuni pentru elevii suceveni la „Memorialul David Hrimiuc”


Intră acum și în grupul de

Elevii suceveni au obținut 29 de premii și 101 mențiuni la concursul de matematică  „Memorialul David Hrimiuc” ce s-a desfășurat în perioada 30 octombrie – 1 noiembrie 2015, la Școala Gimnazială Nr. 1 Gura Humorului.

concurs de matematica (1)

Aflat la cea de-a XII-a ediție, concursul s-a adresat elevilor din clasele III-VIII și a fost organizat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava,  Societatea de Ştiinţe Matematice din România-filiala Suceava,  Primăria oraşului Gura Humorului și Şcoala Gimnazială Nr. 1 Gura Humorului.

„La această ediție au participat 289 de elevi din județele Suceava, Bacău, Vaslui, Iași, precum și elevi de la Liceul Teoretic „Orizont” din Durleşti, Chişinău – Republica Moldova. Printre participanți s-au regăsit toți medaliații suceveni ai olimpiadelor naționale de matematică. Lotul din Republica Moldova a fost compus din 8 elevi medaliați la Balcaniada de juniori dar și la alte concursuri internaționale”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISJ Suceava, prof. Anuței Ioan Cezar.

El a arătat că din cele 11 premii I, 12 premii II, 12 premii III și 108 mențiuni acordate, elevii suceveni au obținut 7 premii I, 10 premii II, 12 premii III și 101 mențiuni.

 


Intră acum și în grupul de