Numărul donatorilor de sânge s-a dublat la Suceava după tragedia din Club Colectiv


Intră acum și în grupul de

Un număr de 300 de persoane, majoritatea elevi şi studenţi, au donat sânge, în această săptămână, la Centrul de Transfuzie Sanguină Suceava, numărul donatorilor fiind aproape dublu faţă de cel înregistrat în mod curent.

Directorul Centrului de Transfuzie Sanguină Suceava, medicul Maria Pilat, a declarat pentru News Bucovina că 300 de persoane, majoritatea elevi în clasa a XII a din liceele sucevene şi studenţi ai Universităţii “Ştefan cel Mare” Suceava, au donat sânge în această săptămână, după tragedia înregistrată vinerea trecută la Bucureşti.

transfuzii (1)

Pilat a spus că în cursul zilei de luni au donat sânge 58 de persoane, marţi – 60, miercuri-62, joi-69, iar vineri – 51.

Ea a spus că numărul celor care s-au prezentat în această săptămână la CTS Suceava pentru a dona sânge a fost mai mare cu 15 la sută decât numărul donatorilor, dar că o parte dintre aceştia nu îndeplineau condiţiile pentru a fi donatori.

Medicul sucevean a spus că numărul donatorilor aproape că s-a dublat faţă de cel înregistrat în mod curent, arătând că şi săptămâna viitoare se aşteaptă să se prezinte un număr la fel de mare de persoane, mai ales că deja s-au programat pentru a dona sânge mai mulţi elevi ai Colegiului Naţional “Ştefan cel Mare” din Suceava, dar şi angajaţi ai unor instituţii publice din Suceava.

Pilat a mai spus că, în cursul zilei de joi, dar şi vineri, mai mulţi elevi ai Colegiului de Informatică “Spiru Haret” Suceava s-au prezentat la CTS Suceava pentru a dona sânge.

Directorul CTS Suceava a mulţumit tuturor celor care au venit să doneze sânge, în special, tinerilor care şi-au exprimat şi în acest fel solidaritatea faţă de victimele tragediei din clubul bucureştean.

Medicul sucevean a precizat că CTS Suceava dispune de capacitatea necesară de stocare a sângelui recoltat de la donatori.


Intră acum și în grupul de