La Cernăuți a fost inaugurat un Centru bucovinean de informare şi comunicare pentru dezvoltarea turismului istoric şi etnografic


Intră acum și în grupul de

În cadrul Universității Naționale „Yuriy Fedkovych” din Cernăuți a fost înființat un Centru bucovinean de informare şi comunicare pentru dezvoltarea turismului istoric şi etnografic, prin intermediul unui proiect desfășurat de Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava.

Centru bucovinean de informare şi comunicare cernauti (3)

Potrivit reprezentanților USV, Centrul bucovinean de informare şi comunicare a fost realizat prin intermediul proiectului „Patrimoniul istoric și etnografic – componentă a dezvoltării durabile a turismului în Bucovina” (HERITAGE), desfăşurat de universitatea suceveană în parteneriat cu una dintre cele mai importante universități din Ucraina.

Inaugurarea centrului a avut loc vineri, 6 noiembrie, în prezența unei delegații de șase membri ai Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava.

Centru bucovinean de informare şi comunicare cernauti (4)

„Amplasat în incinta Universităţii Naționale „Yuriy Fedkovych” din Cernăuți, centrul vizează o informare mai eficientă asupra potențialului istoric și etnografic al Bucovinei, prin înlesnirea fluxului informaţional, prin numeroase materiale turistice pentru turiştii interni şi internaţionali, astfel urmărindu-se sporirea interesului pentru zonele turistice de frontieră din Bucovina. De asemenea, această structură va fi utilizată de către profesorii și studenții universității cernăuțene pentru pregătirea viitorilor specialiști în domeniul turismului”, au informat reprezentanții Universității „Ștefan cel Mare” Suceava.

 

 


Intră acum și în grupul de