Aproape o şesime din totalul şomerilor suceveni au peste 55 de ani


Intră acum și în grupul de

Şomerii suceveni cu vârste peste 55 de ani reprezintă 13,4 la sută din totalul persoanelor înregistrate în evidenţa AJOFM Suceava, iar cei mai mulţi dintre aceştia nu beneficiază de ajutor de şomaj.

Potrivit unui comunicat de presă al AJOFM Suceava, la sfârşitul lunii octombrie, şomerii cu vârsta peste 55 ani deţineau o pondere de 13,4% din totalul persoanelor înregistrate în evidenţa AJOFM Suceava, 516 persoane din acest segment beneficiind de indemnizaţie de şomaj în urma pierderii locului de muncă, iar 1.564 fiind şomeri neindemnizaţi.

Sursa citată precizează că promovarea conceptului de îmbătrânire activă , în contextul în care forţa de muncă autohtonă scade, iar tendinţa de retragere prematură de pe piaţa muncii a persoanelor peste 55 ani destul de pronunţată, devine o prioritate pentru Serviciul Public de Ocupare.

Bursa locurilor de munca

ANOFM care implementează Proiectul „Fii activ la orice vârstă” îşi propune conştientizarea clienţilor SPO (şomeri peste 55 de ani şi angajatori) cu privire la importanţa conceptului de îmbătrânire activă pe piaţa muncii, iar pe de altă parte, oferirea de instrumente informative, necesare instituţiilor SPO pentru a putea asigura servicii personalizate.

“Personalizarea serviciilor de ocupare, pentru a răspunde nevoilor seniorilor neocupaţi, porneşte de la o preselcţie a bazei de date cu persoane înregistrate şi adaptarea intrumentelor informative, în scopul prevenirii marginalizării şi implicării reduse pe piaţa muncii a acestor persoane”, se mai precizează în comunicatul de presă al AJOFM Suceava.

Reamintim că şi AJOFM Suceava implementează şi promovează la nivel judeţean  o campanie de informare şi promovare a conceptului de îmbătrânire activă şi de prelungire a vieţii active pe piaţa muncii în cadrul proiectului “Fii activ la orice vârstă!”, derulat de ANOFM.


Intră acum și în grupul de