AJOFM Suceava : 400 de locuri de muncă vacante la cules zmeură în Portugalia prin EURES. Vezi care este salariul oferit

Un număr de 400 de locuri în domeniul agricol sunt disponibile în Portugalia , iar selecţia solicitanţilor va avea loc în prima jumătate a lunii ianuarie, a anunţat, marţi, AJOFM Suceava.

Potrivit unui comunicat de presă al AJOFM Suceava, locurile de muncă vacante în domeniul agricol, respectiv recoltare zmeură, sunt puse la dispoziţie prin intermediul reţelei de cooperare între serviciile publice de ocupare europene- EURES.

Selecţia solicitanţilor de locuri vacante în sectorul agricol din Portugalia pentru cele 400 de posturi va avea loc în prima jumătate a lunii ianuarie 2016.

zmeura1

 Potrivit AJOFM Suceava, contractul de muncă este valabil începând din februarie/martie până în luna mai/iunie 2016, cu posibilitate de integrare permanentă în cadrul companiei, iar timpul de lucru este de 40 de ore/săptămână, cu posibilitatea ca în timpul campaniei, în funcţie de producţie, să se efectueze ore suplimentare.

Solicitanţii pentru aceste locuri de muncă trebuie să fie persoane persoane fără cazier, apte pentru munca la câmp, avantaj pentru persoanele cu experienţă în agricultură / experienţă în recoltarea zmeurei sau în munca în sere.

“Angajatorul asigură cazare contra cost – 1 euro/zi. Angajatorul oferă plata în avans a drumului până în Portugalia, iar aceasta se deduce din primele salarii. Angajatorul asigură călătoria înapoi acasă, în cazul în care angajatul rămâne până la sfârşitul campaniei (data urmeaza sa fie stabilita in cursul lunii mai)”, precizează AJOFM Suceava.

Sursa citată mai precizează că  salariul de bază lunar (săptămâna de lucru 40 ore, 5 zile lucrătoare): de la 505 – 724.94 Euro/brut/lună; salariu lunar cu ore suplimentare (48 de ore săptămâna de lucru, 6 zile lucrătoare): de la 842.02 – 1192.02 Euro/brut/lună.

Limba străină: Avantaj limba engleză/ spaniolă – cunoştinţe de bază (dar nu este obligatoriu).