Focare comunitare de hepatită de tip A în cinci localităţi sucevene supravegheate de autorităţile sanitare


Intră acum și în grupul de

În judeţul Suceava s-au înregistrat în primele zece luni ale acestui an 338 de cazuri de hepatită acută virală de tip A, din care 37 de cazuri au fost diagnosticate în luna octombrie, potrivit directorului adjunct al DSP Suceava, medicul epidemiolog Cătălina Zorescu.

oncologie

Ea a spus că, în prezent,  în judeţul Suceava  se află în evoluţie cinci focare comunitare de hepatită acută virală de tip A.

Zorescu a mai spus  că în  focarul de comunitate de la Berchişeşti s-au înregistrat opt noi cazuri de hepatită acută virală de tip A, în cel de la Ilişeşti- cinci cazuri, în cel de la Liteni-Rotunda- două cazuri, la Pătrăuţi- trei cazuri noi şi la Stulpicani- 5 cazuri noi.

Directorul adjunct al DSP Suceava a precizat că se aşteaptă ca până la sfârşitul acestei luni în depozitul instituţiei să ajungă dozele de vaccin împotriva hepatitei acute virale de tip A, fiind efectuată deja comandă pentru achiziţia de 250 de doze de vaccin,  ce vor fi utilizate pentru vaccinarea contacţilor personelor diagnosticate cu această boală.

Ea a subliniat că autorităţile sanitare supraveghează, în continuare, focarele în care s-au înregistrat cazurile de hepatită acută virală de tip A, fiind adoptate măsuri specifice.


Intră acum și în grupul de