Facultatea de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică din cadrul USV marchează 25 de ani de învăţământ economic superior


Intră acum și în grupul de

Facultatea de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava aniversează 25 de ani de învăţământ economic superior la Suceava, iar cu prilejul „Zilei Economistului” vor avea loc mai multe manifestări.

Foto_Universitate

Astfel, luni, 23 noiembrie, de „Ziua Economistului”, în aula din corpul E al universității, de la ora 10.00, va avea loc festivitatea prin care se va marca un sfert de veac de învăţământ economic superior, prilej cu care vor rosti alocuţiuni Rectorul USV, prof.univ.dr.ing. Valentin Popa, Decanul Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică, prof.univ.dr. Carmen Năstase, dar și alți invitaţi de onoare.

De asemenea, programul manifestării cuprinde o prezentare a parcursului Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică în cei 25 ani, prezentarea Şcolii doctorale şi o dezbatere pe tema importanţei educaţiei economice şi a profesorului de economie.

„<<Ziua Economiștilor>> reprezintă pentru toți economiștii un moment important de angajare în ridicarea potențialului creativ al profesiei de economist, al responsabilității sociale, al integrării eticii în afaceri, în comportamentul agenților economici, al racordării teoriei cu practica”, a declarat prof.univ.dr. Carmen Năstase.

Data de 23 noiembrie, ce marchează „Ziua Economistului”, semnifică deschiderea primului curs universitar de economie politică, susținut de profesorul Ion Ghica, în 1843, la Academia Mihăileană din Iași, cu tema „Despre importanța (însemnătatea) economiei politice”.


Intră acum și în grupul de