Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi va fi marcată, la Suceava, prin spectacolul și expoziția „Deschide Ochii…! Deschide Inima…!”


Intră acum și în grupul de

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Suceava organizează cu prilejul Zilei Internaționale a Persoanelor cu Dizabilități cea de-a X-a ediție a evenimentului „Deschide Ochii…! Deschide Inima…!”. Manifestarea ce va avea loc joi, 3 decembrie, la Iulius Mall, va reuni copii și persoane adulte cu dizabilități din cadrul  centrelor de plasament și CRRN-uri ale DGASPC-Suceava precum și copii din cadrul școlilor speciale, din cadrul ONG-urilor și din cadrul Spitalului de psihiatrie Siret.

afis 3 dec

Directorul executiv al DGASPC Suceava, Doina Cristina Cojocaru, a arătat că în cadrul evenimentului se vor organiza un spectacol și o expoziție ce va conține produse realizate de beneficiarii serviciilor sociale.

Totodată, Doina Cristina Cojocaru a menționat faptul că ziua de 3 decembrie, Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități, are ca obiectiv promovarea înțelegerii în ceea ce privește problemele cu care se confruntă persoanele cu handicap și susținerea demnității, a drepturilor și a bunăstării acestora.

„Este o ocazie pentru o schimbare de atitudine față de aceste persoane prin eliminarea barierelor în ceea ce privește implicarea lor în diverse sfere de activitate. Acest spectacol reprezintă un prilej prin care ne exprimăm solidaritatea și respectul pentru persoanele cu handicap. Nu lipsa sau prezența unei dizabilități îi face pe oameni deosebiți, ci caracterul, munca, talentul și aptitudinile”, a declarat directorul executiv al DGASPC Suceava, Doina Cristina Cojocaru.

La cea de-a X-a ediție a evenimentului „Deschide Ochii…! Deschide Inima…!” vor participa CRRN și LMP Mitocu Dragomirnei, Căsuțele de tip familial Mihoveni, Șcheia, Adâncata, Complexul de servicii pentru copilul aflat în dificultate Gura Humorului, CRRN ,,O Noua Viață” Siret, Spitalul de Psihiatrie Cronici Siret, Centrul Școlar de Educație Incluzivă,,Sf. Andrei” Gura Humorului, Școala Profesionala Specială C-lung Moldovenesc, Clubul de Zi ,,Împreună” Suceava, CRRN Sasca Mică, CRRN Costâna, CRRN Zvoriștea, CRRN Pojorâta, Gradinița Specială Falticeni, Centrul Școlar de Educație Incluzivă Suceava și CRRN „O Nouă Șansă” Todirești.

Invitați la manifestare sunt Andreea Chisăliță, Andreea Caciur, Marian Dafin și Formația „Dinamic Grup” Suceava.

Din echipa de organizare a evenimentului fac parte: Margareta Isăilă dir. Ex.adjunct, Nicoleta Daneliuc, Brîndușa Bialy, Cristina Doroftei, Alexandra Matei,  Felicia Doroftei, Iulia Popescu, Dana Rotaru, Andreea Stoica, coordonator: Laura Bocăneț. (Mihaela Tcaciuc)

 


Intră acum și în grupul de