Inspectorii sanitari suceveni efectuează controale în unităţi de alimentaţie publică şi de cazare din judeţ


Intră acum și în grupul de

Inspectorii sanitari suceveni au început, luni, verificări în unităţi de alimentaţie publică, pensiuni şi hoteluri din judeţul Suceava, în special, cele din zonele turistice, care vor organiza mese festive de Crăciun şi de Revelion.

Inspectorul şef al Serviciului Control în Sănătate Publică, medicul Ludovic Abiţei, a declarat pentru NewsBucovina că aceste verificări fac parte din planul de acţiuni stabilit de DSP Suceava pentru luna decembrie.

ludovic abitei 1

Abiţei a spus că acţiunile de control sunt efectuate la unităţi de alimentaţie publică şi la unităţi de cazare din judeţul Suceava care vor organiza petreceri şi mese festive de Crăciun şi Revelion.

El a mai spus că verificările vizează modul în care sunt respectate condiţiile de igienă, starea de sănătate a personalului acestor unităţi, condiţiile de cazare, documentele de provenienţă a materiei prime pentru prepararea meniurilor.

Inspectorul şef al Serviciului Control în Sănătate Publică a subliniat că inspectorii sanitari vor recomanda responsabililor din unităţile de alimentaţie publică din judeţul Suceava, care organizează mese festive în timpul Sărbătorilor de iarnă, ca la stabilirea meniurilor să se ţină cont şi de specificul zonei din care provin turiştii.(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de