Sucevenii racordați la sistemul centralizat vor primi căldură la parametri normali


Intră acum și în grupul de

Consiliul Local Suceava a aprobat în unanimitate, într-o ședință de îndată, rectificarea bugetului, după ce creditul de cinci milioane de lei pentru achiziția de combustibil pentru asigurarea căldurii în sistemul centralizat municipiu a fost aprobat, iar banii au ajuns în conturile municipalității.

Consiliul Local Suceava

Astfel, cele cinci milioane de lei care reprezintă echivalentul subvenției pe care o are de plătit Primăria pentru lunile noiembrie și decembrie, vor fi transferate în conturile producătorului de energie termică Bioenergy.

În acest fel, problema furnizării căldurii la parametri normali, în miile de apartamente racordate la sistemul centralizat, va fi rezolvată.

„Începând de astăzi vom da acești bani la Bioenergy pentru achiziția de combustibil, respectiv masă lemnoasă, și din acest moment, nu trebuie să mai fie nici un motiv ca în acestă iarnă sucevenii să aibă probleme cu căldura și apa caldă”, a declarat primarul Sucevei, Ion Lungu.

Creditul pentru achiziția de combustibil pentru asigurarea căldurii în municipiul reședință de județ a fost contractat pe o perioadă de cinci ani, în urma unei decizii din luna noiembrie a Consiliului Local, și va fi plătit din taxele și impozitele tuturor sucevenilor. De asemenea, la acești bani se mai adaugă și o dobândă de 46.000 de lei pe an.

Acest lucru l-a nemulțumit pe consilierul local independent Corneliu Vornicu, el arătând că nu este normal ca din taxele și impozitele celor care au renunțat la sistemul centralizat să fie plătite subvenții.

„Toți cetățenii suportăm pentru restul populației care a rămas branșată la sistemul centralizat subvenții și ajutoare. Mie nu-mi plătește nimeni factura de gaz dacă am centrală”, a spus Corneliu Vornicu, arătând că în aceeași situație se află 52 la sută din populație.

Toți cei 13 consilieri locali prezenți la ședința de îndată convocată de primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, au votat pentru rectificarea bugetului și implicit pentru transferarea banilor către Bioenergy. (Mihaela Tcaciuc)

 


Intră acum și în grupul de