Matei Vișniec, Mihai Dimian și Gheorghe Cîrstian, laureați ai Galei „Oamenii Timpului”


Intră acum și în grupul de

Dramaturgul Matei Vișniec, prorectorul Universității „Ștefan cel Mare” Suceava, Mihai Dimian, și profesorul Gheorghe Cîrstian au fost premiați, sâmbătă seara, la Iași, la Gala „Oamenii Timpului”.

Cele trei personalități sucevene au câștigat la secțiunile „Diplomaţie publică”, „Educaţie şi cercetare”, dar și „Literatură”.

Gala „Oamenii Timpului” a fost organizată de revista culturală „Timpul”, pe scena Teatrului „Vasile Alecsandri” din Iași, având ca scop premierea și recunoașterea personalităților care și-au dovedit excelența în zece domenii ale vieții culturale și sociale.

Cel mai important autor dramatic al momentului, Matei Vișniec, a fost nominalizat și a câștigat premiul „Oamenii Timpului” la categoria „Diplomație Publică” pentru organizarea Festivalului „Zilele Matei Vișniec”, ce a ajuns la ediția a III-a în acest an.

Matei Visniec

Prorectorul Universității „Ștefan cel Mare” Suceava, Mihai Dimian, a câștigat premiul „Oamenii Timpului” la categoria „Educație și cercetare” pentru inițierea celui mai mare proiect dedicat cercetării din istoria instituției.

Este vorba despre un „Centru integrat de cercetare, dezvoltare și inovare pentru materiale avansate, nanotehnologii și sisteme distribuite de fabricație și control”.

Mihai_Dimian

Profesorul Gheorghe Cîrstian, de la Colegiul Naţional „Petru Rareş” Suceava, a fost distins cu premiul „Oamenii Timpului” pentru coordonarea proiectului cultural „Alecart” și pentru excelentele rezultate obținute de tinerii îndrumați la numeroase concursuri naționale și internaționale de literatură. (Mihaela Tcaciuc)

Gheorghe_Cirstian

 

 


Intră acum și în grupul de