Limbajul mimico-gestual, utilizat de polițiștii suceveni în activități de prevenire a criminalității


Intră acum și în grupul de

Polițiștii suceveni au desfășurat în perioada 9-11 decembrie, la Liceul Tehnologic special Bivolărie, activităţi de prevenire a delincvenţei juvenile şi a victimizării minorilor, folosindu-se de limbajul mimico-gestual.

limbaj mimico gestual 1

Potrivit Poliției Județene, acțiunea a debutat cu o activitate de informare a copiilor de grădiniţă sub egida „De mici să preţuim siguranţa şi sănătatea” , la care au participat 20 de copiii cu deficienţe de auz, care au primit materiale informative, cărţi şi kit-uri de învăţare.

De asemenea, activităţile de informare au continuat la elevii din clasele a XII-a, unde s-au purtat discuţii, în limbaj mimico-gestual, despre răspunderea penală a minorilor și despre măsurile de siguranţă ce trebuie adoptate pentru prevenirea victimizării minorilor.

„Peste 50 de copii şi tineri cu deficienţe de auz au beneficiat de activităţile desfăşurate de poliţişti, adaptarea instrumentelor şi tehnicilor de comunicare pentru acest grup ţintă fiind o premieră realizată de poliţiştii suceveni. Tinerii au putut relaţiona prin limbajul mimico-gestual cu poliţiştii specializaţi în utilizarea acestei tehnici de comunicare. Este de datoria noastră, a tuturor, să încercăm să îmbunătăţim mijloacele de intervenţie preventivă şi să le adaptăm celor cărora ne adresăm pentru a reuşi împreună să asigurăm siguranţa acestor copii şi să le redăm şi stimulăm încrederea de sine”, se arată într-un comunicat al IPJ Suceava. (Mihaela Tcaciuc)


Intră acum și în grupul de