Peste 200 de prezentări pe zi la SJU Suceava, în primele zile ale noului an

Directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava, medicul Tiberius Brădăţan, a declarat că în ultimele patru zile numărul prezentărilor la această unitate a fost de peste 200 în fiecare zi, în doar 20-25 la sută dintre cazuri a fost recomandată internarea în spital.

Brădăţan a spus că numărul pacienţilor cu afecţiuni digestive a fost mult mai mic în intervalul 31 decembrie 2015-3 ianuarie 2016,  decât în perioada similară a anului trecut, fiind înregistrate nouă astfel de cazuri.

Tiberius Bradatan

El a precizat din totalul internărilor înregistrate în perioada menţionată, cele mai multe au fost efectuate în Secţiile de Boli Infecţioase, Neurologie şi Pediatrie, în restul secţiilor fiind câte 1-2 internări pe zi.

Medicul sucevean a mai spus că, în perioada 31 decembrie 2015 -3 ianuarie 2016, s-au prezentat la spital 34 de persoane care au căzut pe gheaţă, iar în două cazuri a fost necesară internarea în spital, cei doi pacienţi suferind fracturi de femur.

Directorul medical al SJU Suceava a precizat că în perioada menţionată s-au născut 20 de copii la Maternitatea Suceava, primul nou-născut al acestui an fiind o fetiţă care a venit pe lume în data de 1 ianuarie, la ora 7,25, având scorul Apgar 10.

El a menţionat că, în cursul zilei de 3 ianuarie 2016, s-au născut doi gemeni, care “sunt bine din punct de vedere al stării generale”.(Liliana Bujdei)