Peste 200 de prezentări pe zi la SJU Suceava, în primele zile ale noului an


Intră acum și în grupul de

Directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava, medicul Tiberius Brădăţan, a declarat că în ultimele patru zile numărul prezentărilor la această unitate a fost de peste 200 în fiecare zi, în doar 20-25 la sută dintre cazuri a fost recomandată internarea în spital.

Brădăţan a spus că numărul pacienţilor cu afecţiuni digestive a fost mult mai mic în intervalul 31 decembrie 2015-3 ianuarie 2016,  decât în perioada similară a anului trecut, fiind înregistrate nouă astfel de cazuri.

Tiberius Bradatan

El a precizat din totalul internărilor înregistrate în perioada menţionată, cele mai multe au fost efectuate în Secţiile de Boli Infecţioase, Neurologie şi Pediatrie, în restul secţiilor fiind câte 1-2 internări pe zi.

Medicul sucevean a mai spus că, în perioada 31 decembrie 2015 -3 ianuarie 2016, s-au prezentat la spital 34 de persoane care au căzut pe gheaţă, iar în două cazuri a fost necesară internarea în spital, cei doi pacienţi suferind fracturi de femur.

Directorul medical al SJU Suceava a precizat că în perioada menţionată s-au născut 20 de copii la Maternitatea Suceava, primul nou-născut al acestui an fiind o fetiţă care a venit pe lume în data de 1 ianuarie, la ora 7,25, având scorul Apgar 10.

El a menţionat că, în cursul zilei de 3 ianuarie 2016, s-au născut doi gemeni, care “sunt bine din punct de vedere al stării generale”.(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de