Proiectul „Povestea Ei – femeile în comunităţile rurale interetnice” a ajuns la final


Intră acum și în grupul de

La Palatul Administrativ  din Suceava a avut loc, vineri, Conferinţa de diseminare a rezultatelor proiectului „Povestea Ei – femeile în comunităţile rurale interetnice”, eveniment organizat de Asociaţia Romanian Women’s Lobby, în colaborare cu Prefectura Suceava.

zarojanu, harasim

”Fundaţia Centrul de Mediere si Securitate Comunitară, în parteneriat cu Asociaţia Doamnelor Bucovinene şi Asociaţia Romanian Women’s Lobby şi-au propus să spună într-un mod unic povestea femeilor din trei comunităţi rurale interetnice din comunele Pătrăuţi, judeţul Suceava, Voineşti, judeţul Iaşi şi Crăcăoani, judeţul Neamţ. Timp de un an şi jumătate, începând din luna iulie 2014 şi până în decembrie 2015, povestea femeilor din cele trei comunităţi a fost spusă lumii cu evenimente care au marcat destinul fiecăruia şi visele pe care şi le-ar putea împlini alături de comunitate şi de cei din jur.

Trecerea de la statutul de persoană vulnerabilă la cel de model pentru ceilalţi şi lider în comunitate s-a făcut pentru grupurile de femei din cele trei comune prin servicii integrate, asistare terapeutică şi cursuri de iniţiere în ocupaţia de îngrijitoare la domiciliu. În acelaşi timp, cele trei organizaţii s-au preocupat şi de realizarea unei cărţi de interviuri „Povestea Ei – Femei în comunităţi rurale interetnice”, cele mai multe interviuri aparţinând grupului ţinţă al acestui proiect, femeile de etnie romă din comuna Pătrăuţi, judeţul Suceava”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Suceava.

Sursa citată mai precizează că în cadrul întâlnirii s-au discutat aspecte legate de implicarea instituţiilor statului, în colaborare cu societatea civilă, în combaterea discriminării mentalităţilor adânc înrădăcinate, combaterea violenţei domestice, a excluziunii sociale, punându-se accent pe promovarea cetăţeniei active şi a egalităţii de şanse.

proiect Povestea ei, final

La finalul evenimentului, 28 de femei de etnie romă din comuna Pătrăuţi au primit Certificate de absolvire „Iniţiere în ocupaţia de îngrijire bătrăni la domiciliu”. (Irina L.)

 

 

 

 


Intră acum și în grupul de