Concursul județean interdisciplinar „Numai poetul…”, sâmbătă, la Fălticeni


Intră acum și în grupul de

Şcoala Gimnazială „Ioan Ciurea” din Fălticeni organizează, în parteneriat cu Muzeul de Artă „Ion Irimescu” Fălticeni şi Primăria Municipiului Fălticeni, sâmbătă, 6 februarie 2016, a V-a ediţie a Concursului județean interdisciplinar „Numai poetul…”. Concursul va începe de la ora 10.00, în sala „Pictor Aurel Băeșu” a Muzeului de Artă „Ion Irimescu” Fălticeni și va reuni elevi din 12 școli.

Concursului județean interdisciplinar „Numai poetul

Potrivit organizatorilor, concursul urmăreşte revitalizarea receptării poeziei și a personalității lui Mihai Eminescu de către elevii din ciclul gimnazial.

Astfel, competiţia cuprinde atât o secţiune cu participare directă, cât şi una cu participare indirectă (prin poştă).

„Interesul crescut pentru acest concurs se reflectă în înscrierea, la secţiunea cu participare directă, a 12 şcoli din Fălticeni şi din zonă (Baia, Bogdănești, Brăiești, Bunești, Dolheștii Mari, Dolheștii Mici, Valea Glodului). Probele sunt atât colective/pe echipaje (cunoştinţe despre viaţa şi opera lui Mihai Eminescu, recunoaşterea poeziilor pornind de la versuri date, crearea de catrene), cât şi individuale (recitare de poezie eminesciană, desen inspirat din lirica poetului)”, au informat organizatorii.

Primăria Municipiului Fălticeni asigură fondul de premiere al concursului. (Mihaela Tcaciuc)


Intră acum și în grupul de