Primul caz de gripă AH1N1 din judeţul Suceava, la un bărbat în vârstă de 55 de ani


Intră acum și în grupul de

Primul caz de gripă cu virus AH1N1, confirmat serologic prin analize de laborator, a fost înregistrat în acest sezon în judeţul Suceava, pacientul, un bărbat în vârstă de 55 de ani, având o evoluţie favorabilă a stării de sănătate, alte 12 afecţiuni clinice compatibile cu gripa fiind depistate în cursul săptămânii trecute.

Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică Suceava,  în judeţul Suceava au fost înregistrate 13 cazuri de afecţiuni clinice compatibile gripa porcinacu gripa, din care şase au fost internate în spitalele din Suceava şi Rădăuţi, evoluţia acestor cazuri fiind favorabilă. Din totalul îmbolnăvirilor raportate, în cazul unui bărbat în vârstă de 55 de ani a fost confirmat serologic, prin analize efectuate la Laboratorul Institutului Cantacuzino din Bucureşti, existenţa virusului gripal sezonier AH1N1.

Conform sursei citate, pacientul, cu comorbidităţi,  a fost internat în Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava, evoluţia stării de sănătate fiind favorabilă, iar în cursul zilei de miercuri a fost externat.

În intervalul 25-31 ianuarie, în judeţul Suceava s-au înregistrat 13 cazuri de gripă sezonieră din care 12 în zona Sucevei şi un caz în zona Rădăuţi.

În aceeaşi perioadă, s-au înregistrat şi 2745 de cazuri de infecţii acute ale căilor respiratorii superioare cu 61 de internări, cele mai multe cazuri, 863, fiind la grupa de vârstă 5-14 ani, precum şi 798 de cazuri de pneumopatii acute cu 80 de internări, cele mai multe îmbolnăviri, 205, fiind la grupa de vârstă 15-49 de ani. (Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de